Hangi Gerçekler

Hangi Tanrı?

Dağlar

 OROJENEZ(DAĞ OLUŞUMU) 

Üzerinde yaşadığımız dünyanın 5 milyar yıllık tüm oluşum süreci içerisinde depremler meydana gelmiştir. Dünyanın oluşumunun büyük bir bölümünü tamamladığı süreç olan Arkeozoik Dönem de 4 milyar yıl boyunca yeryüzünün şeklini tamamen değiştirecek güçte depremler olmuştur. Ayrıca bu süre içerisinde kıta çekirdekleri meydana gelmiş ve yerküre üzerindeki ilk kıvrımlar yani dağlar oluşmuştur.


Paleozoik Dönem’de yeryüzündeki ilk büyük kıvrımlar; Hersinyen ve Kaledoniyen kıvrımları ortaya çıkmıştır. Yine bu dönemde de Arkeozoik dönemdeki kadar olmasa da şiddetli tektonik hareketler, kıvrılmalar ve volkanik olaylar meydana gelmiştir. Süper Kıta adını verdiğimiz “Pangea” kıtası bu oluşumlar sonucunda büyümeye daha sonra da kıtalara ayrılmaya başlamıştır.


Mezozoik zamanda ise Pangea kıtası parçalanmaya başlamış ve yavaş yavaş bugünkü kıtalar ortaya çıkmıştır. Yine bu dönemde Alp-Himalaya kıvrımlarının oluşması için gerekli olan tortullaşma meydana gelmiştir. Neozoik zamanda ise çok şiddetli tektonik ve volkanik hareketlenmeler olmuştur. Mezozoik dönemde birikmiş olan tortullar ile Alp-Himalaya kıvrımları oluşmuştur. Bu dönemde Pangea kıtası tamamen yok olarak yerini bugünkü kıtalara bırakmış; Tetis Denizi de Atlas ve Hint Okyanusları’nın oluşmasına neden olmuştur. Türkiye’nin büyük bir bölümü ve Kuzey, Güney ve Batı Anadolu Fay Hatları da bu seizma sayesinde ortaya çıkmıştır. Yine seizma nedeniyle seizma nedeniyle deniz çanakları derinleşmiştir. Karadeniz buna çok iyi bir örnektir.

Antropozoik Dönem’in ilk yarısında buzullaşma meydana gelmiştir. İngiltere, Avrupa’dan kopup ada haline gelmiştir. Deniz seviyesi bugünkü seviyesine ulaşmış, Egeit karası çökmüş ve Akdeniz’in suları ilerleyerek Ege Denizi,Çanakkale ve İstanbul Boğazları’nı oluşturmuştur.
Enerjisini magmadan alarak yer kabuğunda değişiklik oluşturan iç kuvvetlerden biri orojenezdir. Yer kabuğundaki hareketler devam ederken, karalar üzerinde akarsular, buzullar, rüzgarlar ve dalgalarla aşınan ve taşınan maddeler zaman içerisinde binlerce metre kalınlığa ulaşır. Bu tortul tabakaların biriktiği büyük ve derin çukurluğa jeosenklinal veya dağ beşiği adı verilir.Dağ beşiğinde biriken tortullar, levhaların birbirlerine doğru ilerlemesiyle sıkışırlar. Sıkışma sonucunda kıvrılma ve yükselmeler olur ve bu hareketler kıvrımlı dağ sıralarını oluştururlar. Kıvrılma ile yükselen yere Antiklinal, çukurlaşan yere de Senklinal denir.Yer hareketleri sırasında orojenezle kıvrılma özelliği taşımayan sert tabakalar kırılmaya uğrarlar. Kırılan tabakalar yatay ve düşey doğrultuda yer değiştirir. Yerde oluşan kırığa fay kırık hattı)denir. Faylar boyunca blok halinde bir kütlenin çökmesi diğer kütlelerin yükselmesiyle horst-graben sistemi oluşur. Çöken kütlenin oluşturduğu çukurluğa graben, yüksekte kalan bloğa horst denir.Bilimsel verilere göre dağlar kazık gibi dünyanın üzerine çakılmış değillerdir. Tektonik ve volkanik hareketler sonucu oluşmuşlardır. Dağların bir bitki gibi kökleri yoktur. Ovalar, platolar ve dağlar hepsi aynı katmanlar üzerinde durmaktadır. Kaldı ki bir zamanlar ova olan yerler tektonik ve volkanik etkilerle dağ haline gelmişlerdir.

Bir çok Müslüman Kuranda geçen ayetlerde dağların kazık gibi yeryüzüne çivilendiğinden bahsedip mucize arar. ‘’Jeoloji dağların yer üstündeki kısmı miktarınca yer altında da temelinin bulunduğunu ortaya koymuştur.’’diyerek bu mucizeyi kanıtlarlar. Oysa ovaların, platolarında temelleri dağların temelleri gibi aynıdır.

   

29 Yanıt to “Dağlar”

  1. gülay said

    Dağlar senin üzerine çökerde bizde senin gibi adamdan kurtuluruz inşallah. Allahın bunca yarattığı şeyi göremiyorsan körsün sen. İnsan bir güneşe, bir güle bakınca Allahı tenzih ediyor. Herşey kendiliğindenmi oluşuyor. Bir resim bile ressam olmadan olurmu. Bir yemek bile insan yapmadan pişermi. Ne mantıksız birisin sen ya. Şeytan bile öbür dünyada sizin önünüzden kaçacak.Kendisi yaptı diyecek. Şeytanın yaptırım gücü yoktur tabi. Sizin gibi ahmaklar inandıktan sonra…

  2. islamiyetgercekleri said

    Bir düşünceyi ortaya koyarken ya da anlamaya çalışırken yapılan yanlış çıkarsamaların tamamına safsata denir. Safsatalar, ilk anda geçerli ve ikna edici gibi gözüken ancak yakından bakıldığında kendilerini ele veren sahte argümanlardır.

    Günümüz Türkçe’sinde safsata kelimesi kusurlu akıl yürütme anlamını kaybetmiş, yanlış inanç manasında kullanılır olmuştur. Oysa, safsata, insanın muhakeme yetisinin yanlış yönde kullanımıdır ve çoğu kez önyargı, eksik bilgi, batıl inançlar, duygusallık, yersiz göndermeler, acelecilik, özensizlik, genelleme, duygu sömürüsü, Türkçe’yi kötü kullanma gibi sebeplerden kaynaklanır.

    Sen hala lanet edip cehennemde yan diyorsun.. Elle tutulur bir iki laf et safsatalardan arınıp.

    Olaya bakalım:

    Bitkiler, hayvanlar var, hayvanlar arasında da insan var.
    Bazıları, bunları bir doğaüstü varlığın yaratmış olduğunu iddia ediyor.

    Sorunun doğrusu şudur:

    Canlılar, kendi başlarına oluşamadıysa, nasıl Tanrı tek başına var olmuş.

    Önce soruyu doğru soralım.
    Gerisi gelir…

  3. gülay said

    Adamın bir tanesi üç sorum olacak bunlara cevap verecek olan varmı demiş. Köylüler adamı Şemsi Tebrizi Hazretlerinin yanına götürmüş. Üç sorum var demiş gayrimüslüm olan adam.
    1.Allah varmı varsa nerde?
    2.Şeytan ateşte yanacak diyorlar.Eğer öyleyse ateş ateşi yakarmı?
    3.İnsanlar istediklerini yapmalı.Neden dinler zorluyor?

    Şemsiz Tebrizi Hazretleri birşey dememiş.Orda bulunan bir kerpiç parçasını adamın başına vurmuş.Adamın canı yanmış soluğu kadının yanında almış.Kafası çok ağrıyormuş.Kadı Şemsi Tebrizi Hazretleri çağırmış.Bu adam senden şikayetçi demiş. O da demişki ben onun sorularına cevap verdim.
    1.Allah yok dedi.Bana göster dedi. Şimdi onun kafası ağrıyorsa o da bana göstersin.Ağrısını göremiyorum demiş.
    2. Ateş ateşi yakarmı diye sordu.İnsan oğluda topraktan yaratıldı.Kerpiçte toprak. Toprak toprağa zarar veriyor demek.
    3. İnsanlar istediğini yapmalı dedi.Benimde canım onun kafasına vurmak istedi demiş:)))))))

    • fingolif said

      Bu çok başarılı bir demagojiden başka bir şey değil.

      !. Ağrı fiziksel olarak görülmez fakat somuttur. Herhangi bir M&R cihazında rahatlıkla görülebilir. Senin dediğine göre allahıda M&R yada ultrason gibi nöronların sinyallerini gösterebilecek bir cihaza soksak görebilmemiz lazım. Ağrı zaten beyin sinyalindne başka bir şey değildir. Beynin uyarısı. Mesela elini ateşe tutarsan yanma acısı beyinde gerçekleşir parmakta değil. “ne yapıyorsan bu kötü, yapma bunu” anlamına gelir.

      2. İnsan topraktan mı yaratıldı? Nesnel bir kanıt yok. Gösteremezsinde. Tek dayanağı bir çöl bedevisinin yazdıkları. Kerpiç çocuğun kafasını acıttıysa demek ki çocuk topraktan yaratılmamış, bu deneyin cevabı buda olabilir. Tebrizi burda çok başarılı bir şekilde çarpıtmış olayı.

      3. Bunu acıklamaya dahi gerek yok.

      Çok zekice sandığınız bir hikaye dimi bu? Aslında zırvadan başka bir şey değil.

  4. Ayşe said

    Yine tarikatların ürettiği saçma sapan örnekler vermişsin. Ben Tebrizinin örneğinde şunu yapardım. Aynı taşı alıp adamın kafasına vurdun mu o zaman anlardı acının olup olmadığını..

    Elma ile armut kıyaslaması yapmayınız. Ahlak kurallarının olması için dinlerin olması şart değildir. Mühim olan erdem dir. İnsanların birlikte yaşadığı ortamda kurallar otomatikman gelir. İnsan öldürmenin doğru olmadığını anlamak için Tanrıya gerek yoktur. O zaman şunu sorgulayınız.. İslam devletlerinde 12-13 yaşında ki kızlarla evleniyorlar. Modern toplumlarda bu hastalıktır, pedofilidir. O zaman İslam iyi bir ahlak mı getirmiştir bu hastalığı normal karşılayarak?

  5. gülay said

    Siz islamiyetteki erken evlilikten bahsediyorsunuz.Çok şükür Avrupayı biliyoruz.Siz hiç iskandinav ülkelerini araştırdınızmı?
    12-13 yaşında orda bakire kız bulamazsınız. Sanki modern ülkelerde çok ahlak anlayışı var.Orası eşcinsel ve lezbiyenlerle dolu.Adamlar sokakta çıplak dolaşıyor. Hangi medeniyet bu. İslamiyeti sürekli sapık bir din gibi göstermeyin. Bahsettiğiniz bütün hastalıklar Avrupada mevcut zaten.Avrupada kadın 30 na gelene kadar birlikte olduğu erkeğin sayısını bile bilmiyor. Şimdi aynı şey Türkiyede de gençlere empoze edilmeye çalışılıyor.Allah korkusu taşıyanlar zaten bunların oyununa gelmez.ELHAMDÜLLAH

  6. islamiyetgercekleri said

    Avrupada hiç bir kız veya kadın istemediği birisiyle evlenmez. Zorlama yoktur. O eleştirdiğin Avrupada evleninceye kadar cinsel ilişkiye girmeyecekleri için yemin eden kadın ve erkekler vardır. Yüzük takarlar üzerinde Tanrının ismini taşıyan. Cinsel perhiz derneklleri vardır..

  7. gülay said

    Amerikada dakika başına bir kadına tecavüz ediliyor. Almanyada kadınların %60’ı babalarının kızlarıyla ensest ilişkiye girmesi nedeniyle dayak yiyor.İskandinav ülkelerinde 13 yaşında bakire olmak çok büyük ayıp.İslamda kimse zorla biriyle evlendirilemez. Evlendirende islamın hükmünü yerine getirmeyenlerdir.Kalıbıma basarım sen ateist değil Bir MİSYONERİN TEKİSİN. Bana söyle kaç para aldın kaça satıldın? Sen türk bile değilsindir hodri meydan soyunu sopunu araştıralım.

  8. islamiyetgercekleri said

    İranda hastaneler ufak yaşta kızlarla dolup taşıyor. Arap erkekleri Iraktan kaçıp Suriyeye sığınan kadınlarla birlikte olmak için hafta sonları Suriye ye akın ediyorlar. Ramazan ayında seks turizmin merkezi Tayland Araplarla dolup taşıyor.

    İngiltere ve Amerika da cinsel perhiz derneklerinin sayısı hızla artıyor. Bu derneklere üye olan lise ve orta okul öğrencileri evlenene kadar cinsel ilişkiye girmeyecekleri için yemin ediyorlar.

    Pakistanda tecavüze uğrayan kadın hakkını arayamıyor. Pakistan’da polis, beş kişiyi, bir kadını kaçırmak ve toplu tecavüz etmek suçlamasıyla tutukladı.

    İslam ülkelerinde tecavüz mağduru kadınların da dört erkek tanık bulmaları gerekiyor, aksi takdirde zina suçlamasıyla yargılanmaları söz konusu olabiliyor.Bu nedenle tecavüz olaylarının mahkeme önüne taşınması neredeyse imkânsız olarak görülüyor.

    Pakistan İnsan Hakları Komisyonu’nun verilerine göre, ülkede her iki saatte bir, bir kadın tecavüze uğruyor. Her sekiz saatte bir ise toplu tecavüz saldırısı gerçekleşiyor.

    http://www.bbc.co.uk/turkish/news/story/2006/11/printable/061115_pakistan_rape.shtml

    Nijerya’da Sarimu Mohammed adlı 50 yaşındaki adam, dokuz yaşındaki bir kıza tecavüz etti… Gördüğün gibitecavüz her yerde… Ama batılı ülkelerde tecavüze uğrayan kadınlar haklarını arayabiliyorlar.

  9. gülay said

    Öncelikle şunu bilin ki Pakistan, Afganistan İran gibi orta doğu ülkelerinde gelenekler İslamdan daha ağır basar Buna Türkiyenin Güney Doğusu da dahil. Sırf bu geleneklerden dolayı orda birinin kızına tecavüz etsen derini yüzerler. Atmasyon bi kere. AYRICA BUNLAR KENDİ ŞEYLERİNE SAHİP ÇIKAMIYORLARMIDA PERHİZ DERNEKLERİ KURMUŞLAR. ha ha ha. Gülelimde boşa gitmesin. Afrikalı, Asyalı fakir ülkeleri sömüren batılıları övmüşsün ya!! YAZIKLAR OLSUN aDAMLAR HERGÜN BUNALIMA GİRİP İNTİHAR EDİYORLAR. HUZUR YOK. SAÇMA Bİ DİNLERİ VAR. 4 KİTAPLARI VAR. HANGİSİNE İNANACAKLARINI ŞAŞIRMIŞLAR. BANA BATIYI ÖVME ONLARIN KANLA İLERLEDİKLERİ BELLİ GÜN OLUR DEVRAN DÖNER. OSMANLI TORUNLARIYIZ. YEDİRMEYİZ MÜSLÜMANLARI ONLARA.

    • Ozan KOCAÖZ said

      Öncelikle sömürü kavramında büyük bir çarpıtma yapmışınız.Osmanlı’nın kendisi de bizzat sömürgeci ve emperyalistti.Zira İngilizler bir yerin maden yataklarını, ticaret bölgelerini ele geçirmeye çalışınca sömürgeci oluyorlar da Osmanlı, İpek ve Baharat Yollarını ele geçirince sömürgeci olmuyor mu? Onları vergiye bağlayınca(insanı değil; devletleri ve toplumları sakın çarpıtmaya kalkmayınız) sömürgeci olmuyor mu? Karadeniz Türk Gölü olsun deyince, Akdeniz’in hakimiyeti benim olsun deyince emperyalist olmuyor mu?(Ayrıca Osmanlı padişahlarının neredeyse hepsi kendi kardeşlerini, akrabalarını kesmiştir.3.Mehmet tahta geçer geçmez, bir gecede 19 kardeşini yok etmişdir.)

      Öte yandan Avrupa ülkelerini örnek veriyorsun ama dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kültür emperyalistleri Araplardır.Araplar; dinlerini yaymak adı altında kendi dillerini, alfabelerini yaymışlar ve çevrelerindeki hakları Araplaştırmışlardır.Şu an Arap birliğinde bulunan Moritanya, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Tunus vb. ülkelerin halkları aslen arap değildir.Bunlar sonradan Araplaştırılmıştır.Arapların kültür emperyalizmine en büyük örnek Mısır’dır.Ki belki de dünyanın en büyük kültür emperyalizmine en iyi örnek Mısır’dır.Mısır yazılı belgeleri 3000’li 4000’li yıllara dayanır.Ama Mısır 7. yy’da Arap tarafından fethedildi.İlerleyen zamanlarda Mısır’ın dilinin Arapça olduğu açıklandı.(Abdül el Malik bin Mervan tarafından) Daha sonraları Mısır dilini kullananlar çok ağır cezalara çarptırıldılar, katledildiler.(Ayrıca bu konuda yazılmılmış bir yazı var; http://www.muratyildirimoglu.com/makaleler/enbuyukkulturemperyalistleriaraplardir.htm linkinden okuyabilirsiniz)

      Batının sömürmesinden bahsediyorsun ama dünyanın neredeyse tüm uluslararası terör örgütleri İslam ülkelerindedir.Ki bunların %90’ı din adına kurulan örgütlerdir.Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük terör saldırısını El-Kaide gerçekleştirmiştir.El-Kaide, Taliban, Hizbulah(Allah’ın Partisi diye geçer), Hamas, El-Fetih, İslam-i Cihad, İslam-i kurtuluş ordusu vb. terör ögütlerinin hepsi İslamcıdır.Tabi İspanya’da ETA, İngiltere’de IRA vardır ama bunlarınişi sadece kendi devletleriyledir.Uluslararası değildir.Ayrıca bunlar eylemlerini kilit isimlere karşı yaparlar.Sivil, masum insanlara yapmazlar.En azından bunu din adına yapmazlar.

      Öte yandan batının sömürerek ilerlediği söylemişiniz.Ama bu iddia yalnız size ait.Çükü sömürgecilik bir ülkeyi zengin etmeye veya geliştirmeye yetecek miktarda bir değer hiçbir zaman üretilemedi.Batılı ülkeler çalışkanlıkları, üretkenlikleri, aratırmaları ve zekaları sonucunda zenginliğe ulaştılar.Bir kaç örnek vereyim;

      1) Almanya, Birinci Dünya Savaşı öncesinde sömürgecilikte çok geri kalmış, çok az yeri kısa süre için sömürmüş, savaş sonrasında ise tüm sömürgelerini kaybetmişti.İkinci Dünya Savaşı’nda ise yerle bir edilmiş, Doğu ve Federal Almanya olarak ikiye ayrılmıştı.Berlin duvarının yıkılmasından sonra 30 milyon nüfuslu aç D.Almanya’yı üzerine yük almıştı.
      Ancak, bugün baktığımızda en gelişmiş ülkeler arasında ilk sıralarda yer alır.G8(en gelişmiş sekiz ülke) arasındadır ve ekonomide 3. sıradadır.

      2) İtalya ise; Birinci Dünya Savaşı’nda umduğunu bulamamış, çok az yeri sömürgesine bağlamıştı(Libya, Etiyopya ve Somali).İkinci Dünya Savaşı’ndan ise yenilgiyle ayrıldı.
      Ancak, İtalya’da G8’de yer almaktadır ve o da dünyanın en gelişmiş sanayilerinden birisine sahiptir.

      3) Japonya, kısa süre sömürgecilik yapmış(1914-1945), sömürgecilik vakitlerini de hep savaşla geçirmiş ve daha sonra iki şehri buharlaşmıştı. Ama bugün baktığımızda teknolojisini, gelişmişliğini ve zenginliğini hepimiz görüyoruz. Dünya’nın en büyük ikinci ekonomisine sahiptir. Ki bir de maden bakımından çok ama çok fakir bir ülkedir.

      Dünya’nın en sömürgen devletlerinden ikisi, İspanya ve Portekiz; 19. ve 20. yüzyılı açlık sınırındaki devletler kategorisinde geçirdiler, 20. yüzyıla sefil bir halde ulaştılar.Bu da sömürgeciliğin bir ülkeyi zengin etmeye yetmeyeceğinin en büyük göstergesi.
      Bu devletler öyle sömürgeci ki; K.Amerika, Afrika ve Okyanusya’nın bir bölümünü, Güney Amerika’nın tamamını sömürmüşlerdir. İspanya, Amerikan Eyaletleri olan; Texas, Kaliforniya, Nevada, New Meksiko, Arizona ve Florida’yı, Meksika, Kosta Rıka, Panama, Guatemala, El Salvador, Küba, Venezüela, Bolivya, Kolombiya, Ekvador, Arjantin, Şili, Peru, Uruguay, Paraguay vb. Kuzey ve Güney Amerika ülkelerini, ayrıca Afrika ve Okyanusya’dan; Batı Sahra, Fas ve Filipinleri sömürmüştür. Portekiz ise; dünyanın en büyük beşinci toprağına sahip Brezilya’yı, petrol ve elmas zengini Angola’yı, doğalgaz ve kömür zengini Mozambik’i ayrıca; Sao Tome ve Principe adaları, Kabo Verde, Gine-Bissau, Doğu Timor, Makao vb. ülkeleri sömürmüştür.Portekiz; en uzun süre sömürgecilik yapmış devlettir (1415-1999).
      Bütün bunlara rağmen bu iki devlet daha önce de belirttiğim gibi 20. yy’a birer açlık sınırda devlet olarak girdiler. Hatta bir dönemin İspanya Kralı’na sorarlar siz ülkenizin ekonomisini nasıl ayakta tutuyorsunuz diye. Kral bu soru üzerine şu yanıtı verir:
      Futbol, kadın ve festival.(burada kastedilen kadın; şarkıcılık, mankenlik ve göstericilik anlamındadır) Yani sizce bu sömürgeciliğin bir ülkeyi veya toplumu geliştirmeye yetmeyeceğinin göstergesi değil mi? Bu iki devlet; Avrupa Birliği’ne girdikten sonra gelişip güçlendiler, refaha ulaştılar…

      Uzun lafın kısası palavra atmayın, gerçekleri tartışın!

      Bize insanlıktan bahsediyorsun ama kendin onların dinlerine bile saygı göstermiyorsun, dinleri şaçmaymış.(İncil’in vahiy kavramını da öğrenmeni isterim açıkcası, İncil İsa’ya mı vahiy edildi, yoksa onu havariler mi yazdı onu araştır)

      Öte yandan müslümanların savunucu olduğu din hiç de tutarlı din değildir;

      1)Adem ile Havva’nın çocukları beraber ilişki yaşıyorlar.Bu dünyanın gelmiş geçmiş en büyük terbiyesizliklerinden birisidir.(tecavüzden bahsetmişin ama sen aynı kardeşten meydana geldin)

      2)Kuran gelmiş gelmiş geçmiş en terbiyesiz, ahlaksız ve görgüsüz kitaplardan birisidir:

      BAKARA SURESİ 2:223; Kadınlarınız sizin tarlanızdır. O halde tarlanıza dilediğiniz şekilde varın.

      Burada; ”Kadınlarınız sizin tarlanızdır.” denilerek kadınlara en ağır aşağılamada bulunulmuştur.Bu da Kuran’ın çok ahlaksız ve görgüsüz bir kitap olduğunun göstergesidir.
      Yaradılış hikayesi kadının yaradılışını erkeğin canının sıkılmasına bağlar, kadına inanılmaz derede aşağılar..

      3)Nuh; Tufan’da niye yanına bitki almamıştır? Sanırım herşeyi bilen Allah’ın bitkilerin canlılığından haberi yoktu.(Nuh Tufan’ı semavi dinler indirilmeden önceleri yazılmış Gılgamış Destanı’nda yer almaktadır.

      4)Eğer biz var olmadan önce bu dünyaya Cin’ler hakimdilerse, Cinlerin dünnya üzerinde oluşturdukları yapılar nerede? Niçin herhangi bir iz yok Cin’lerle ilgili.

      5)Herşeyi ol deyince yaratan Allah, niçin dünyayı 6 günde yaratmıştır? Hani bir şeye karar verdiği zaman ol demesi yeterliydi ve ona sadece ol derdi ?

      6)İnsandaki kuyruk sokumu kemiği neden vardır acaba?.(Bu evrim dışındaki başka nedenle zorla açıklanır sanırım.)

      • 4ever said

        Sevgili İslamiyetgerçekleri;

        Öncelikle sitenizden dolayı sizi tebrik etmek isterim.Çok güzel bir site.Yorumlarınızdan da anlışan çok akıllı insansınız.

        Sizden BİR RİCAM VAR! Bu, yanıt verdiğim yorum bana ait.Sizden bu yorumun onayını KALDIRMANIZI rica ediyorum.Çünkü yorum ad-soyad içeriyor.Bu yüzden onayı kaldırınız.ÇOK FAZLA RAHATSIZ ETTİLER BU İSİMDEN DOLAYI! Lütfen yorumu kaldırınız.Bu yanıtı da ONAYLAMAYINIZ…

        Eğer kaldırırsanız aynı yorumu tekrar yazacağım takma isimle.Size elimden geldiğince destek olacağıma söz veriyorum.Bu yorumun aynısı aşağıda da var.Onu da kaldırmanızı rica ediyorum.Çünkü ad-soyad içeriyor.

        BU YORUMUMU DA >>ONAYLA-MA-MA-NIZI<< RİCA EDİYORUM!

        Ama sitenz güzel size minnettarım…

      • 4ever said

        Zaten bu isim bana ait değil.Arkadşımın blog’undan girdim bu yoruma ama rahatsız ettiler arkadaşımı o da blog’unu kapattı.Benim yüzünden kimsenin rahatsız olmasını istemem…

        Dikkat ederseniz; “Çünkü yorum ad-soyad içeriyor.Bu yüzden onayı kaldırınız.ÇOK FAZLA RAHATSIZ ETTİLER BU İSİMDEN DOLAYI!” dedim.

        Bu yorum bana ait ama isim arkadaşa…Şu an bana dargın zaten!

  10. Ayşe said

    Elbette yerel geleneklerle din harmanlanır ama din bu geleneklere arka çıkmasa bu gelenekler devam etmez. Araplara bakıver. Hafta sonları Suriyedeler hepsi kadın peşinde.. Arabistanda araba kullanamaz, üniversiteye gidemez kadın. Kocası olmadan ülke dışına çıkamaz. Sen tek başına gitsen Arabistan a seni karşılayacak erkek olmadan giremezsin içeri.

    Kendi şeyleri meselesi. Batı toplumlarında hiç bir kadın zorla başkası ile birlikte olmaz ve evlenmez. Sahip çıkamamakla alakası yoktur bu işin. En azından 20 küsür kadınla evlenmiş, evlatlığının karısını alıp yatağına sokmuş, 9 yaşındaki bir çocukla evlenmiş örnekleri yok.

    Oslanlı mı? Rum Tekfurlarının kızları ile karışmış, sonrasında Rum, Ermeni ne bulduysa kanına karıştırmış bir saray çevresi.. Türkleri yok saymış, kesip biçmiş.. Geç bu hşkayeyi..

    İntihar oranı en fazla olan yerler kuzey ülkeleridir. Sebebi çevre ve havanın kasvetidir. En azından Batmanda ki kadar intiharlar yüksek değil. Hemde sadece Batmanda kadınlar intihar ederken oralarda kadın erkek karışıktır. Birde namus için insan öldürmezler.

    Gördük bizde Adnan Hocacılar anal oral seks serbest. Ali Kalkancı,Müslüm Gündüz ve Fadime Şahini zamanında gördük. Akfıratta Harem Kuran şeyhide gördük. Önce kendi tadına bakıp sonra istediğine yamamış…

    Araplar Tayland da cirit atıyorlar karılarını eve kapatıp.

  11. Notamatik said

    Şu Gülay hanım tam bir Arap milliyetçisi olduğu için islam ülkelerine toz kondurmadığı gibi, aynı zamanda da islam ülkelerinin çirkinliklerini halı altına süpürmek için başkalarına çamur atmayıda iyice ezberlemiş.
    Nede olsa tipik bir Arap dincisi. Farklı birşey beklenemez. “Kendi ayıbını” kapatmak için başkalarının ayıbına sığınmaktan başka birşey yapmayarak sürekli önüne gelene çamur atıyor.
    Forumlardan alıştık biz bu çamur atma makinelerine, hiçbirinin birbirinden en ufak bir farkı bile yok.

    Şimdi sizlere daha önce superonline ve bazı diğer büyük medya organlarında yayınlanmış olan; islamın gurur kaynağı bir haberi iletmek istiyorum.
    Yanlız okumadan önce dikkatinizi çekerim. Bu haber bir istatistik filan değildir; bir RAPORDUR.
    Yani istatistiklerde yanılma olabilir ama RAPORLARda olmaz.
    Bu haberi okurken dünyada 240 tane ülke olduğunu unutmayın.
    Buyrun cenaze namazına:

    İslam ülkeleri Google’da en çok neyi arıyor?
    İnternetin önde gelen arama motorlarından Google’da, farklı başlıklar altında seks konusunda en çok arama yapan ilk 10 ülkeden 6’sının Müslüman ülkeler olduğu tespit edildi.
    Buna göre, listenin ilk sırasında Pakistan, ikinci sırada ise Mısır yer alırken, Türkiye listenin 8’inci sırasında yer alıyor.
    Listedeki tek Avrupa ülkesiyse, 10’uncu sıradaki Polonya. ‘Gay seks’ başlığı altında en çok arama yapan ülkeler arasında birinci sırada Filipinler var. İkinci Suudi Arabistan yer alırken Türkiye bu kategoride 7’nci sırada yer buldu… ‘Grup seks’ başlığında birinciliği Hindistan ve Suudi Arabistan paylaşırken, Türkiye ise 8’inci sırada bulunuyor.

    ÇOCUK PORNOSUNDA İLK DÖRTTE

    Türklerin arama yaptığı başlıklardan biri de hayvanlarla, özellikle de atlarla seks… Burada birinci sırayı yine Pakistan alırken Türkiye üçüncü oldu. Türkiye’nin listede birinci olduğu tek başlık ise anal seks.
    Türkiye’yi; Romanya, Yeni Zelanda, Kanada ve ABD izliyor.
    Oral seks konusundaki arama sıralamasındaki tek Müslüman ülke olan Türkiye, 10 ülke arasında 4’üncü sırada yer alıyor.
    Araştırmanın en dehşet verici başlıklarından biri de, ‘çocukla cinsel ilişki.’
    Bu konuda en çok araştırma yapılan ülke Pakistan. Türkiye ise bu alanda dördüncü sırada.

    Saygılarımla

  12. istavrit said

    bilimsel her calismayi ve dogal olaylari kurandaki ayetlere uydurma cabalari islamcilarin tipik parandelerinden biridir.onlara gore her sey kuranda vardir!!!ama somut hic bir sunamazlar…

    asagidaki ayetleri ise nedense gormezden gelmekte israrlilar..neden deprem ile iliskilendiremezler..

    “Enbiya/21/31. Yeryuzune, insanlar sarsilmasin diye sabit daglar yerlestirdik; rahat gidebilsinler diye aralarinda genis yollar varettik.”

    “Nahl/16/15-6. Yeryuzunde, sarsilmayasiniz diye, sabit daglar, nehirler ve belki yolunuzu bulursunuz diye yollar ve isaretler meydana getirmistir. Onlar yildizlarla da yollarini bulurlar.”

    kurandaki al-lah sarsilmayalim diye daglar diker..ama statik bir hata olmaliki, daglar sallanmayi engelleyemiyor..allahin gucu ve sozu kendi koydugu daglara gecmiyor…

    99 depreminden hemen sonra can dundarin bir yazisinida asagiya alintiliyorum..

    Taziye

    “İsyanımı bağışla Tanrım, tevekkül gelmiyor içimden… Habersiz, ikazsız, insafsız vurdun. Uykusunu böldün el kadar bebelerin… Kundağıyla betona gömdün.

    Bir gece yarısı korkunç homurtunla kustun öfkeni, bin yıllık müminler toprağını yardın. Esvapsız, öksüz, çaresiz sokağa döktün kullarını… Asrın en gaddar tokadını onlara reva gördün. Taş üstünde taş bırakmayan gazabın enkaza çevirdi yurdumu…

    Hiddetine amenna, lakin nerde merhametin?..

    Hadi biz tövbekar olmadık, diklendik adaletine, sual ettik hükmünden, küfr’e ve günaha bulandık; ya ömrünü sana tapınmaya vakfetmiş kullarından ne istedin?

    Külleri çimentodan bir cehennemin içinden çekip aldığı eşi ile iki oğlunu elleriyle kireçleyip gömerken “Ne yapalım, Allah’ın adaleti” diye boyun eğen ak saçlı ademoğluna nasıl kıydın?

    “Yavrularımı bana bağışla Tanrım… Hiç olmazsa birini…” diye yakaran kadının kucağına iki evlat cesedi tutuşturmak mıydı ilahi adaletin?

    Enkazdan kurtardığı yavrusu bu kez kolera ateşinde yanarken “Neden Allahım” diye inleyen anaya ne cevap verdin?

    Onlar ki bir gün dahi asi olmadılar sana karşı, kader bildiler kederlerini… Dualarla uyuttular bebelerini… Ve sen uykuda yıktın evlerini başlarına…

    Sonra kimsesizler mezarlığına koydun. Kefeni, kitabeyi çok gördün. Bir tek dozerler gitti cenazelerine; oğul kucağı yerine kepçelerle gömdün.

    İşte o yüzden biz, o talihsiz kullarınla beraber toprağa verdik itikadımızı…

    Buysa adaletin, bir daha adalet dilenmeyeceğiz senden… Merhametin bu kadarsa, al senin olsun!..

    Bir sabır sınavıysa zulmün… Son olsun bugünkü…Bir sonraki sınavı geçemeyebiliriz çünkü…

  13. mesut said

    gülay demişki
    Sırf bu geleneklerden dolayı orda birinin kızına tecavüz etsen derini yüzerler.

    genelevlerini dolaştım yüzde 80 i doğulu kadınlardı bunu kürt düşmanı olduğum için söylemiyorum olan bu.güneydoğuda intahar edenkızlarını çoğu bakire değilmiş.

  14. islamiyetgercekleri said

    Bu işim Kürtlükle alakası yok.. Bali Endonezya dünyanın en fazla Müslüman nüfusunun oladuğu memlekettir Endonezya. Bali farklı, minik bir turistik adadır. Adalılar Hindudur. Kerhanesine giderseniz sırf Müslüman kızlar doludur. Ben gittiğimden demiyorum.. İşim rehberlik oraya Türk grubu götürdüm. Hemen karı kız olayına girdiler. O yüzden biliyorum.. Bana bunu diyenler oraya giden Müslümanlar.

    Ha bu arada bu Müslümanlar Bali de yemek yemediler. Sebep Hindunun kestiği et haramdır diye….

  15. enigma said

    Bu muslumanlar boyledir. Gavur’un Kafir’in yemegini yemez, ulkesini sevmez, abdestsiz diye asagilar ama olay kizlara geldimi salyalarini akitirlar. Hakaret olmaz umarim ama bir cok ulke gezdim ve musluman kadar bencil, kendini begenmis, ayaginda ayakkabisi yok ama kendini cennetin en iyi yerine gidecegine inandirmis havasi ile baskalarini asagilayan tipler gormedim.

  16. yolcu said

    bakara suresi,164.ayet

    ŞUPHESİZ GÖKLERİN VE YERİN YARATILIŞINDA, GECE İLE GÜNDÜZÜN BİRBİRİ ARDINCA GELİŞİNDE İNSANLARA YARAR SAĞLAYACAK ŞEYLERLE DENİZDE SEYREDEN GEMİLERDE,ALLAHIN GÖKYÜZÜNDEN İNDİRİP KENDİSİYLE ÖLMÜŞ TÖPRAĞI DİRİLTTİĞİ YAĞMURDA YERYÜZÜNDE HER ÇEŞİT CANLIYI YAYMASINDA RÜZGARLARI VE GÖKLE YER ARASINDAKİ EMRE AMADE BULUTLARI EVİRİP ÇEVİMESİNDE ELBETTE DÜŞÜNEN BİR TOPLULUK İÇİN DELİLLER VARDIR

  17. islamiyetgercekleri said

    EEe ayet yazmışında ne oldu şimdi? Dağları sabit mi kıldı bu ayet. Neyi ispatladı?

  18. gallenblase said

    Aurupada en azindan kizligini kaybedip, sonra diktirip evlenmiyorlar.

  19. kara54 said

    ey teknoloji ve ilim davulcuları siz çaldığınız davulun sesin den başka birşey duymayıp hakikatin sesinden saklanamya çalışıyorsunuz bu sizin nekadar aciz olduğunuzun göstergesidir tesadüfçü genç hadi bana ispatla bakayım her şeyin tesadüf olduğunu şu örnekten başla istersen al eline kağıt kalem 1000000000000000000000000000000000 tane çizgi at bak bakayım düzgün bir şekilde adın çıkıyormu istersen 1111111111111111111100000000000000000000000000 yıl dene çıkmayacağı aşikarken sen nesıl olurda herhangi bi canlının herhangi bir geninin tesadüfi yazıldığını savunursun bu senin davulculuğunu yaptığın ilimlerde sığmaz yani gaflettesin istersen yayınlama bunu ama bir düşün sizi gidi birkaç nörondan ibaretler sizi

  20. apranax75 said

    Ya ben her zaman söylüyorum. kuran diye inandıkları kitabı muhammed yazdı yazmadıysa bile yazdırdı. kuranda geçen allah ise muhammedin ta kendisi.

  21. oklukirpi said

    Kuran’da bilimsel gerçekleri aramak hatadir, çünkü Kuran bir bilim kitabi degil, din kitabidir. O yüzden Kuran’daki bazi bilgilerin eskiligine ve geçersizligine dikkat çekip onun tamamen safsata dolu oldugunu iddia etmek bence haksizliktir. Kuran bize o dönem için geçerli olan bilgileri aktarir. Kuran’daki herseyi o dönemin kosullari içinde incelememiz gerekir. Konu daglarin olusumuysa bunu tabi ki Kuran’dan degil, modern bilimin bulgularindan anlayabiliriz. Ama o dönemde daglarin olusumu hakkinda ne düsünüldügünü anlamak için Kuran’a basvurabiliriz. Namus konusunda: Yobaz müslümanlar genelde namus denince sadece belden altini anliyorlar. Halbuki namus çok daha genis bir kavramdir. Namuslu insan dürüst ve açik sözlü, çalmayan çirpmayan, güvenilir insan demektir. Baskasina bir zarar vermedigi sürece herkesin cinselligi tipki inanç gibi kendi bilecegi bir istir, toplumun meselesi degildir, daha dogrusu olmamalidir. Surasi kesin ki Iskandinav ülkelerinde yolsuzluk ve hirsizlik müslüman geçinen bizimki gibi ülkelere göre çok daha azdir. Yalancilik dolancilik da öyle. Aslinda cogu ateist olan Iskandinavlar bizden daha iyi müslümanlar, çünkü daha akilci ve daha dürüstler. Sen namus deyince sadece belden altini anla, her türlü yalan dolan hirsizlik, üstüne bir kuluvallah iki amin, haydi cennete… Yok öyle sey, bu is o kadar basit, o kadar düzeysiz degil. Allah’i aptal yerine koyma. Zorla evlendirme konusunda: Iran, Pakistan ve Afganistan gibi Islam’in son derece yobazca yorumlandigi ülkelerde kadinlarin sadece küçücük bir azinligi kendi eslerini seçebilirler. çogunluk ailenin uygun buldugu bir erkege verilir. Aslinda onurlu ve hür fikirli hiçbir kadin bu cagda bir erkegin 2. 3. 4. kumasi olmak istemez. Ancak kadinlarin ezildigi sindirildigi toplumlarda erkeklerin çokesliligi enstitülesebilir. Kendine güvenen hiçbir onurlu erkek de aslinda kendine kölelestirilmis bir es almak istemez. Gerçekten seven birini ister. Fakt Islam’in yobazca yorumlandigi toplumlarda esler arasi ask, sevgi gibi kavramlar adeta ayiplanir, is sadece çiftlesmeye, dogurmaya ve dogurtmaya dökülür.

  22. Ozan KOCAÖZ said

    Öncelikle sömürü kavramında büyük bir çarpıtma yapmışınız.Osmanlı’nın kendisi de bizzat sömürgeci ve emperyalistti.Zira İngilizler bir yerin maden yataklarını, ticaret bölgelerini ele geçirmeye çalışınca sömürgeci oluyorlar da Osmanlı, İpek ve Baharat Yollarını ele geçirince sömürgeci olmuyor mu? Onları vergiye bağlayınca(insanı değil; devletleri ve toplumları sakın çarpıtmaya kalkmayınız) sömürgeci olmuyor mu? Karadeniz Türk Gölü olsun deyince, Akdeniz’in hakimiyeti benim olsun deyince emperyalist olmuyor mu?(Ayrıca Osmanlı padişahlarının neredeyse hepsi kendi kardeşlerini, akrabalarını kesmiştir.3.Mehmet tahta geçer geçmez, bir gecede 19 kardeşini yok etmişdir.)

    Öte yandan Avrupa ülkelerini örnek veriyorsun ama dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kültür emperyalistleri Araplardır.Araplar; dinlerini yaymak adı altında kendi dillerini, alfabelerini yaymışlar ve çevrelerindeki hakları Araplaştırmışlardır.Şu an Arap birliğinde bulunan Moritanya, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Tunus vb. ülkelerin halkları aslen arap değildir.Bunlar sonradan Araplaştırılmıştır.Arapların kültür emperyalizmine en büyük örnek Mısır’dır.Ki belki de dünyanın en büyük kültür emperyalizmine en iyi örnek Mısır’dır.Mısır yazılı belgeleri 3000′li 4000′li yıllara dayanır.Ama Mısır 7. yy’da Arap tarafından fethedildi.İlerleyen zamanlarda Mısır’ın dilinin Arapça olduğu açıklandı.(Abdül el Malik bin Mervan tarafından) Daha sonraları Mısır dilini kullananlar çok ağır cezalara çarptırıldılar, katledildiler.(Ayrıca bu konuda yazılmılmış bir yazı var; http://www.muratyildirimoglu.com/makaleler/enbuyukkulturemperyalistleriaraplardir.htm linkinden okuyabilirsiniz)

    Batının sömürmesinden, barbalığından bahsediyorsun ama dünyanın neredeyse tüm uluslararası terör örgütleri İslam ülkelerindedir.Ki bunların %90′ı din adına kurulan örgütlerdir.Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük terör saldırısını El-Kaide gerçekleştirmiştir.El-Kaide, Taliban, Hizbulah(Allah’ın Partisi diye geçer), Hamas, El-Fetih, İslam-i Cihad, İslam-i kurtuluş ordusu vb. terör ögütlerinin hepsi İslamcıdır.Tabi İspanya’da ETA, İngiltere’de IRA vardır ama bunlarınişi sadece kendi devletleriyledir.Uluslararası değildir.Ayrıca bunlar eylemlerini kilit isimlere karşı yaparlar.Sivil, masum insanlara yapmazlar.En azından bunu din adına yapmazlar.

    Öte yandan batının sömürerek ilerlediği söylemişiniz.Ama bu iddia yalnız size ait.Çünkü sömürgecilik bir ülkeyi zengin etmeye veya geliştirmeye yetecek miktarda bir değer hiçbir zaman üretmedi.Batılı ülkeler çalışkanlıkları, üretkenlikleri, aratırmaları ve zekaları sonucunda zenginliğe ulaştılar.Bir kaç örnek vereyim;

    1) Almanya, Birinci Dünya Savaşı öncesinde sömürgecilikte çok geri kalmış, çok az yeri kısa süre için sömürmüş, savaş sonrasında ise tüm sömürgelerini kaybetmişti.İkinci Dünya Savaşı’nda ise yerle bir edilmiş, Doğu ve Federal Almanya olarak ikiye ayrılmıştı.Berlin duvarının yıkılmasından sonra 30 milyon nüfuslu aç D.Almanya’yı üzerine yük almıştı.
    Ancak, bugün baktığımızda en gelişmiş ülkeler arasında ilk sıralarda yer alır.G8(en gelişmiş sekiz ülke) arasındadır ve ekonomide 3. sıradadır.

    2) İtalya ise; Birinci Dünya Savaşı’nda umduğunu bulamamış, çok az yeri sömürgesine bağlamıştı(Libya, Etiyopya ve Somali).İkinci Dünya Savaşı’ndan ise yenilgiyle ayrıldı.
    Ancak, İtalya’da G8’de yer almaktadır ve o da dünyanın en gelişmiş sanayilerinden birisine sahiptir.

    3) Japonya, kısa süre sömürgecilik yapmış(1914-1945), sömürgecilik vakitlerini de hep savaşla geçirmiş ve daha sonra iki şehri buharlaşmıştı. Ama bugün baktığımızda teknolojisini, gelişmişliğini ve zenginliğini hepimiz görüyoruz. Dünya’nın en büyük ikinci ekonomisine sahiptir. Ki bir de maden bakımından çok ama çok fakir bir ülkedir.

    Dünya’nın en sömürgen devletlerinden ikisi, İspanya ve Portekiz; 19. ve 20. yüzyılı açlık sınırındaki devletler kategorisinde geçirdiler, 20. yüzyıla sefil bir halde ulaştılar.Bu da sömürgeciliğin bir ülkeyi zengin etmeye yetmeyeceğinin en büyük göstergesi.
    Bu devletler öyle sömürgeci ki; K.Amerika, Afrika ve Okyanusya’nın bir bölümünü, Güney Amerika’nın tamamını sömürmüşlerdir. İspanya, Amerikan Eyaletleri olan; Texas, Kaliforniya, Nevada, New Meksiko, Arizona ve Florida’yı, Meksika, Kosta Rıka, Panama, Guatemala, El Salvador, Küba, Venezüela, Bolivya, Kolombiya, Ekvador, Arjantin, Şili, Peru, Uruguay, Paraguay vb. Kuzey ve Güney Amerika ülkelerini, ayrıca Afrika ve Okyanusya’dan; Batı Sahra, Fas ve Filipinleri sömürmüştür. Portekiz ise; dünyanın en büyük beşinci toprağına sahip Brezilya’yı, petrol ve elmas zengini Angola’yı, doğalgaz ve kömür zengini Mozambik’i ayrıca; Sao Tome ve Principe adaları, Kabo Verde, Gine-Bissau, Doğu Timor, Makao vb. ülkeleri sömürmüştür.Portekiz; en uzun süre sömürgecilik yapmış devlettir (1415-1999).
    Bütün bunlara rağmen bu iki devlet daha önce de belirttiğim gibi 20. yy’a birer açlık sınırda devlet olarak girdiler. Hatta bir dönemin İspanya Kralı’na sorarlar siz ülkenizin ekonomisini nasıl ayakta tutuyorsunuz diye. Kral bu soru üzerine şu yanıtı verir:
    Futbol, kadın ve festival.(burada kastedilen kadın; şarkıcılık, mankenlik ve göstericilik anlamındadır) Yani sizce bu sömürgeciliğin bir ülkeyi veya toplumu geliştirmeye yetmeyeceğinin göstergesi değil mi? Bu iki devlet; Avrupa Birliği’ne girdikten sonra gelişip güçlendiler, refaha ulaştılar…

    Uzun lafın kısası palavra atmayın, gerçekleri tartışın!

    Bize insanlıktan bahsediyorsun ama kendin onların dinlerine bile saygı göstermiyorsun, dinleri şaçmaymış.(İncil’in vahiy kavramını da öğrenmeni isterim açıkcası, İncil İsa’ya mı vahiy edildi, yoksa onu havariler mi yazdı onu araştır)

    Öte yandan müslümanların savunucu olduğu din hiç de tutarlı din değildir;

    1)Adem ile Havva’nın çocukları beraber ilişki yaşıyorlar.Bu dünyanın gelmiş geçmiş en büyük terbiyesizliklerinden birisidir.(tecavüzden bahsetmişin ama sen aynı kardeşten meydana geldin)

    2)Kuran gelmiş gelmiş geçmiş en terbiyesiz, ahlaksız ve görgüsüz kitaplardan birisidir:

    BAKARA SURESİ 2:223; Kadınlarınız sizin tarlanızdır. O halde tarlanıza dilediğiniz şekilde varın.

    Burada; ”Kadınlarınız sizin tarlanızdır.” denilerek kadınlara en ağır aşağılamada bulunulmuştur.Bu da Kuran’ın çok ahlaksız ve görgüsüz bir kitap olduğunun göstergesidir.
    Yaradılış hikayesi kadının yaradılışını erkeğin canının sıkılmasına bağlar, kadına inanılmaz derede aşağılar..

    3)Nuh; Tufan’da niye yanına bitki almamıştır? Sanırım herşeyi bilen Allah’ın bitkilerin canlılığından haberi yoktu.(Nuh Tufan’ı semavi dinler indirilmeden önceleri yazılmış Gılgamış Destanı’nda yer almaktadır.

    4)Eğer biz var olmadan önce bu dünyaya Cin’ler hakimdilerse, Cinlerin dünnya üzerinde oluşturdukları yapılar nerede? Niçin herhangi bir iz yok Cin’lerle ilgili.

    5)Herşeyi ol deyince yaratan Allah, niçin dünyayı 6 günde yaratmıştır? Hani bir şeye karar verdiği zaman ol demesi yeterliydi ve ona sadece ol derdi ?

    6)İnsandaki kuyruk sokumu kemiği neden vardır acaba?.(Bu evrim dışındaki başka nedenle zorla açıklanır sanırım.)

    • Ozan KOCAÖZ said

      Bu cevabı; gülay demiş
      Haziran 30, 2007 11:06 am

      adlı yoruma yazdım.

    • 4ever said

      Sevgili İslamiyetgerçekleri;

      Öncelikle sitenizden dolayı sizi tebrik etmek isterim.Çok güzel bir site.Yorumlarınızdan da anlışan çok akıllı insansınız.

      Sizden BİR RİCAM VAR! Bu, yanıt verdiğim yorum bana ait.Sizden bu yorumun onayını KALDIRMANIZI rica ediyorum.Çünkü yorum ad-soyad içeriyor.Bu yüzden onayı kaldırınız.ÇOK FAZLA RAHATSIZ ETTİLER BU İSİMDEN DOLAYI! Lütfen yorumu kaldırınız.Bu yanıtı da ONAYLAMAYINIZ…

      Eğer kaldırırsanız aynı yorumu tekrar yazacağım takma isimle.Size elimden geldiğince destek olacağıma söz veriyorum.Bu yorumun aynısı yukarıda da var.Onu da kaldırmanızı rica ediyorum.Çünkü ad-soyad içeriyor.

      BU YORUMUMU DA >>ONAYLA-MA-MA-NIZI<< RİCA EDİYORUM!

      Ama siteniz çok güzel.Bu yüzden size minnettarım…

      • 4ever said

        Zaten bu isim bana ait değil.Arkadşımın blog’undan girdim bu yoruma ama rahatsız ettiler arkadaşımı o da blog’unu kapattı.Benim yüzünden kimsenin rahatsız olmasını istemem…

        Dikkat ederseniz; “Çünkü yorum ad-soyad içeriyor.Bu yüzden onayı kaldırınız.ÇOK FAZLA RAHATSIZ ETTİLER BU İSİMDEN DOLAYI!” dedim.

        Bu yorum bana ait ama isim arkadaşa…Şu an bana dargın zaten! Benim yüzünden blog’unu kapattı şifresini vermişti bana; blogunundan yorum yapabilyorduk çünkü!

Yorum bırakın