Hangi Gerçekler

Hangi Tanrı?

Çelişkili Tanrı

Müşrikleri Sövmek.

En’am 6 Ayet -108. Onların Allah dışında dua ettiklerine/çağrıda bulunduklarına sövmeyin. Yoksa onlar da düşmanlıkla ve bilgisizce Allah’a söverler. Biz her ümmete yaptığı işi bu şekilde süslü gösterdik. Sonra hepsinin dönüşü Rablerinedir. O, onlara, yapmakta olduklarını haber verecektir.
Ancak bir başka ayet de söven kendisidir..
Tevbe 19 Ayet 28. Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir..

Kafirlere Nasıl Davranmalı .

Gasiye 88.
21. Artık uyar/düşündür! Çünkü sen bir uyarıcı/düşündürücüsün.
22. Üzerlerine musallat bir despot değilsin.
23. Tersine giden, nankörlük eden başka.
24. Allah, böylesine en büyük azapla azap edecektir.
25. Hiç kuşkusuz, onların dönüşleri bizedir.
26. Bunun ardından, hesapları da bizim elimizde olacaktır.
Görülüyor ki burada Muhammed’in bir “ögüt verici” oldugu, “kâfir”lere karşı zor kullanmaması gerektiği, ve “kâfir”lerin hesabının Tanrı tarafından görüleceği bildirilmekte.
Tevbe 9 Ayet 5. O haram aylar çıktığında artık müşrikleri, kendilerini bulduğunuz yerde öldürün. Yakalayın onları, kuşatın onları, tüm geçit noktalarını tıkayın onların. Bunun ardından tövbe eder, namazı gereğince kılar, zekâtı verirlerse, yollarını açın onların. Kesin olan şu ki, Allah Gafûr’dur, Rahîm’dir.
Tevbe 9 Ayet 29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve âhiret gününe inanmayan, Allah’ın ve resulünün yasakladığını haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, boyun eğerek kendi elleriyle cizye verecekleri zamana kadar savaşın.
Görülüyor ki burada da, Tanrı’ya ve Muhammed’e boyun eğmeyen, ve Islâm’i din olarak benimsemeyen Yahudi’lere ve Hiristiyan’lara karşı savas açılması, ve bu savaşın, onlar tarafından küçülerek cizye” (kafa parası) verilmesine kadar sürdürülmesi emredilmekte.

 Dinde Zorlama Yoktur

Ali Imran 3 Ayet 85. Kim İslam’dan başka bir din ararsa artık o, ondan asla kabul edilmeyecektir. Ve o, âhirette hüsrana düşenlerdendir.
Tahrim 66. Ayet 9. Ey Peygamber! Küfre sapanlarla ve münafıklarla mücadele et ve onlara karşı sert davran! Varacakları yer cehennemdir onların. Ne kötü dönüş yeridir o!
Ali Imran 3 Ayet 19. Allah katında din İslam’dır.
Tevbe 9. Ayet 29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve âhiret gününe inanmayan, Allah’ın ve resulünün yasakladığını haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, boyun eğerek kendi elleriyle cizye verecekleri zamana kadar savaşın.
Söylemeye gerek yoktur ki farkli din ve inançta olanları zorla,şiddet yolu ile Islâma sokmaya yönelik bu tür âyet’ler,  “Din’de zorlama olmaz” , ya da “Sizin dininiz size, benim dinim bana” seklinde âyet’lerle çelişmektedir.

18 Yanıt to “Çelişkili Tanrı”

  1. mustafa said

    En’am 6 Ayet -108 de belirtilen musriklere sovmeyin degil, onlarin taptiklarina sovmeyin seklindedir. Ayete daha iyi bakarsaniz bunu rahatlikla gorebilirsiniz. yaptiginiz diger yorumlara gelince o belirttiginiz ayetlerin hangi zamanda hangi olaya icabeten indigini insanlara anlatmazsaniz basta siz olmak uzere yaziyi okuyan herkesi etkileyecektir. Ama benim gibi bilgi sahibi olanlari asla etkilemeyecektir. Aksine gulup gececek kadar basite indirgenecektir. ortaokul ogrencisi bile yukaridaki seylerdeki yorumlamadaki carpikligi biraz dikkatli bakarak anlayabilir.

  2. islamiyetgercekleri said

    Bilgi sahibi olunca ne değişecek. Kendi kafanıza işinize geldiği gibi yorumlayacaksınız.

    Ayetin tek cümlesini almayınız. Devamını okuyunuz. Ne diyor..

    Onların Allah dışında dua ettiklerine/çağrıda bulunduklarına sövmeyin.

    Devamında ne diyor?

    Yoksa onlar da düşmanlıkla ve bilgisizce Allah’a söverler.

    Kim söver düşmanlıkla ve bilgisizce?

    Müşrikler söver.

    Ben neyi vurgulamışım. Sövmeyi.. Allah ne diyor.. Sövmeyin. Söz konusu müşrikler yada onların inandıkları değil. Allah SÖVMEK iyi değildir diyor.. Anladınız mı. SÖVMEYİN.

    Ama aynı Allah ne yapıyor Kuranın başka bir yerinde..? SÖVÜYOR…

    Kapişşşş

    Benim dediklerimde çarpıklık yok. Olan çarpıklık varsa sizin Kuranda ki çarpıklıkları açıklamak için yaptığınız çarpıklıklar.

    Neden Kuran olaylar üzerine iner diyorsunuz. Bunu anlamak mümkün değildir. Ya o olay yerine başka olay olsaydı mesela Muhammed Zeynebi beğenmeseydi ve istemeseydi ne olacaktı?

  3. oklukirpi said

    Kuran’daki sözü edilen çeliskilerde bence anlasilmayacak bir sey yok. Hz Muhammed sadece bir peygamber degil, ayni zamanda usta bir politikacidir da. o yüzden de henüz zayif oldugu dönemlerde diger kavimler ve dinlerle iyi geçinir. Ancak ümmeti güçlendikten sonra daha saldirgan bir tavir takinir. Benzer bir gelisimi Musevi tanrisi Yahve’de de görüyoruz. Cok tanrili dönemde Yahve aslinda Israil kabilesinin bir savas tanrisidir. Henüz müritlerinin sayisi az ve güçsüz oldugu dönemlerde diger tanrilarla (peygamberlerin agzindan) iyi geçinir. Ancak güçlendikçe kiskançlasmaya ve saldirganlasmaya baslar. Gün gelir, benden baska tanri tanimayacaksiniz, taniyan kafirdir der. Cok tanrili dönemden tek tanrili döneme de geçisin hikayesi özet olarak budur (Kaynak: K. Armstrong, a history of god). Görüyorsunuz, mitoloji tarihi ve dönemin sartlariyla birlikte incelendiginde çeliskilerin bile bir anlami var. Kuran’a bir evrensel gerçekler ve degerler ansiklopedisi gözüyle bakmak hatalidir. Kuran’i o günün sartlarindan ve politikadan soyutlayarak anlayamazsiniz.

  4. roboroc2008 said

    tevbe surasi 5.ayet
    5-haram aylar çıktığı zaman artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

    burada ayeti güzel bir şekilde çarpıtmışsın,nezaman ve hangi nedenle indiğini insanlara anlatmazsan,insanlarda islamı senin gibi yanlış anlar,

    1-bu yıldan sonra Kâbe’ye hiçbir müşrik yaklaşmayacak,
    2-Müşrik kabileler tarafından bozulma mış antlaşmalar,antlaşma süresinin sonuna kadar yürürlükte kalacak.

    1 ve 2 bunlar peygamberimizin,kabeye Hz. Ebu Bekir komutasında,ilk defa hacca giden hacılara hz.ali aracılığla gönderdiği emirleridir,allah cc.bu ayeti ise kabedeki müşrikleri kabeden uzak tutmak için göndermiştir vede haram aylar bitene kadar yani 4 ay süre verilmiştir yani ültimatom,bir müşriğin bizim kutsalımızda ne işi var dimi,gitsin kendi taptığı kutsalına!he gitmezde direnirse,işte o zaman ayette de bildirildiği üzere sunulan altarnatiflerle,tabi müşriğinde kararı ve inadı bunda etkili olacaktır,gereğini yapmakla emrolunmuşuzdur, allah cc. ayetin sonunda ise Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir,sözünü kullanmıştır,yani merhamet edene allahta merhamet eder,

    • islamiyetgercekleri said

      Şimdi kalkıp içinde Haram ayları çıktığında bulduğunuz yerde öldürün diyen İlahi bir emri yok efendim nuzül sebebi, yok nuzül tarihi diyip aklamanız boş.. Bu haram ayları nedir? Allahta cahiliye Araplarının geleneğini almış baksanıza..

      Hani İslam hoşgörü diniydi.. Puta taparda olsa Kabe onlarında kutsalı.. Hem içeri koyma hem yakaladığın yerde öldür.. Ohh ne ala Allah… Evrensel diye yırtındığınız kitapta bunların ne işi var?

      Komisyon kurup tarihçi ve tefsirci, hoca ve allamelerden mürettep meclis mi toplayıp her ayet için geçerlik süresini ve ne zaman nüzul edildiğini kararlaştıracağız? Hiç mi işimiz gücümüz yok, evrensel normlar yok da bu abuk işle mi uğraşacağız? Hani bu Kuran apaçıktı? Bu dediklerinizle beraber yüzbinlerce cilt yazı okumanız gerekli.. Ne o Kuran bir cilt açıklaması 100.000 cilt..

  5. misli5 said

    Tanrıdaki çelişkileri kitaplara bakarsak her yerde görürüz.bir ayette ben der diger bir ayette allaha der ,ki bu muhammedin ağzıdır. Esas önemli olan tanrının kaç tane peygamber gönderdiği ve neden hala başarılı olamadığıdır.Bu ne biçim tanrıdırki onca peygambere rağmen hala insanlığı doğru yola ve dürüstlüğe getirememiş.Ya tanrı ne yaptığını bilmiyor yada seçtiği peygamberler yetersiz.Gerçekten güçlü ve her şeye kadir tanrı varsa bu başarısızlık neden.

  6. haccac said

    Siz tefsir bilgisine sahip olmadan, ayetin indiği çağın standartlarını, değişen koşulları ya da kelimelerin arapça’da tam olarak neyi ifade ettiğini bilmeden çağımızın düşünce yapısına ve görüşlerine göre biraz da şüpheli bir şekilde direterek bazı sonuçlara varıyorsunuz. Aslında sizlerde sağlam bir altyapıya sahip olsanız hakikatleri görebilirsiniz. Bu site şeytanın yardımı ile şeytanca hazırlanmış. Gerçeği bilip ona rağmen inkar edenler tarafından. Ama Allah (C.C.) sizin hakkınızda şöyle buyuruyor:
    A’raf 179 ” Andolsun ki, birçok cini ve insanı cehennemlik olarak yarattık. Onların kalpleri var. Fakat anlamazlar, gözleri var, fakat görmezler, kulakları var, fakat işitmezler. Onlar hayvanlar gibidirler. Hatta hayvanlardan da sapıktırlar. Onlar gaflet içindedirler. ”

    Aslında sizler için hiç yorum dahi yapmamak lazım. Çünkü sizler ilgilendikçe azıp daha çok sapacaksınız. Allah hepinizi ıslah edip iman versin.

    Ahzab 40: “Muhammet, sizin adamlarınızdan hiçbirinin babası değildir. Fakat Allah’ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur.”

    • fingolif said

      “Aslında sizlerde sağlam bir altyapıya sahip olsanız hakikatleri görebilirsiniz”

      kesinlikle katılıyorum..

      A’raf 179 ”Andolsun ki, birçok cini ve insanı cehennemlik olarak yarattık.”

      cehennemlik olarak yaratmak? “yoktan” var edeceksin, ama sonsuza kadar azap vereceksin. allah sadist midir? en başta “yok”tular. o yarattı, o yakıyor. bir nevi “ben çalarım, ben söylerim”

      bağışlayıcılık ve merhamet bu mudur? ilahi tanri modeli bu mudur? “yoktan” var et. ama cehennemlik olarak. daha sonra yak gitsin. hemde sonsuza kadar. bu nasıl bir mantık?

  7. misli5 said

    Önce haccac beyden başlamak lazım,çünkü bu bir itirafname.ne diyor haccac bey diyorki siz tefsir bilgisine sahip olmadan,ayetin indiği çağın standartlarını,değişen koşulları yada kelimelerin arapçada tam olarak neyi ifade ettiğini bilmeden çağımızın düşünce yapısına ve görüşlerine göre birazda süpheli bir şekilde direterek bazı sonuçlara varıyorsunuz. ÇOK DOĞRU,aynen katılıyorum.Kuran tam olarak oçagın yaşam geleneklerine bir çeki düzen verebilme iddiasındadır.Bu günleri düşünebilmesi, çağın değişen koşullarına ayak uydurabilmesi mümkün değildir.Kuran o çağda kalmıştır,işlevini bitirmiştir vede haccac beyin dediği gibi ayetleri ile çağın derinliklerinde gömülü kalmıştır.Yoksa kuran evrensel olsaydı kölelik,cariyeler, birçok eşler bugün düşünebiliyormsunuz sayın haccac bey?.Artık anlayın,aslında anlıyor vede itiraf ediyorsunuz kuran denilen kitap çağımızın çok ötesinde kalmıştır,o nedenle biz onu anlamakta güçlük çekiyoruz,çünkü çağımızın değerleri ile taban tabana zıt.Birde roboroc2008 demişki ayetlerin ne zaman ve hangi nedenlerle indiğini anlatmazsan insanlarda senin gibi yanlış anlar.Benmi yanlış anladım,yanlışşa biri düzeltsin, sayın roboroc diyorki boşuna kuranı okuyup anlamaya çalışmayın,bir sey anlayamazsınız önce hadis ,tevil, tefsir bunları okuyun,yoksa kuranın kendisinden bir sey çıkmaz. Hani kuran apaçıktı,bir ilk okul çocuğu bile anlardı,sıkıştınmı çevir gazı yanmasın,oh ne ala!. Birde bir sorum olacak sayın müslümanlara, neden erkekler çok kadınla evleniyorlarda ,kadınlar çok erkekle evlenemiyorlar ?.Cevap hazır kadın çok erkekle ilişki kurarsa doğacak çocuğun nesebi(babası) belli olmazmış.Bu gün çocuğun DNA yapısından babasının,annesinin soyunu,sopunu %100 öğrenmek mümkün.Bu halde artık kadınlarda çok eşlilik yapabilirlermi?,çünkü gerekçe artık geçerli değil.

  8. yabre said

    Allah istediği insanın kalbini açar, istediğini açmaz diyorsunuz.

    Sonra Allah kalbini açmadığı insanları öldürün diyor.

    Yani kendi yarattığını,

    Peki azrail onun emrinde ise, neden direk onu kullanmıyorda müslüman ettiklerini kullanıyor?

    Alemlerin rabbı ise neden kabe ile uğraşıyor nasılsa herşey onun.

    Nasıl oluyorda allah bazı insanları cehennemlik yarattık diyerek sınava tabi tutmadan direk cehenneme göndermek üzere yaratıyor?

    Siz hala annenizin margarinini mi kullanıyorsunuz?

  9. murattanhu said

    merhabalar,
    bu davranış biçimi de çok moda oldu artık!
    siz kur’anı eleştirip duruyorsunuz ya, allah ve kur’an bu dünyada sana inancın gereği yaşam hakkı veriyor müsamaha gösteriyor. ve diyor: puta tapanlara sövmeyin…” ama o puta tapanlar ve allah’a şirk koşanlar için de gerçek bir olayı anlatıyor. bunu tehdit olarak algılayabilirsin. fazla değil, ölüm herşeyi çözer ve insanın aklına aklına sokar. fazla değil….
    ama allah yaşayan her kuluna tercih hakkı sunuyor. bu evrenin sahibini tanırsan ben de seni tanırım, kurtuluşa erersin. yok tanımazsan ben de seni tanımam, sonra dirilttiğimde toprak olup yok olmak için yalvarırsın da beni tekrar öldürmem!
    tercih senin kardeşim.
    bu dünya bir rüya alemi gibi bişey, geriye dönüp baktığında kur’an’nın da dediği gibi 1 gün yada 1 günden daha az yaşamış gibiyiz. düşün ve evrendeki bu sanatı okumaya çalış ki, sanatçını da anlayabilesin.

  10. dooost said

    ben celıskı felan goremedım olayları carptırmayın peygamberımız inanmayanlar ıcın uzuluyodu ayetler yavas yavas ınmıstır ama bakmakla gormek arasında fark var tabii

  11. dooost said

    Kur’anda çelişki olmaz

    Ateist diyor ki:
    Sual: Kur’anın bazı âyetleri niye çelişkilidir?
    CEVAP
    Bir karıncayı yaratmaktan aciz birinin, kâinatı bir nizam içinde yaratan ve devam ettiren Yaratıcıya böyle söylemesi ne kadar ahmaklıktır. Bu koca kâinatı görüyorlar da, bunun bir yaratıcısının bulunduğunu kabul etmiyorlar.

    Allah’ın kelamında tenakuz [çelişki] olmaz. Cenab-ı Allah buyuruyor ki:
    (Eğer o [Kur’an-ı kerim] Allah’tan başkası tarafından [gelmiş] olsaydı, elbette onda tutarsız [uyumsuz] çok şey bulunurdu.) [Nisa 82]

    Eshab-ı kiramdan birkaç zat, bir âyet-i kerime üzerinde farklı yorumlar yaparken, Resulullah efendimiz çıkageldi ve buyurdu ki:
    (Sizden önceki ümmetler, Allah’ın gönderdiği kitabı yanlış yorumladıkları için helak olmuştur. Bu Kur’anın bir kısmı, diğer bir kısmına zıt değildir. Anlayamadığınız yerleri bilenlerden sorun!) [İ. Ahmed]

    Peygamber efendimiz, kimseden bir şey öğrenmemiş, hiç yazı yazmamış iken ve geçmişlerden ve etraftakilerden haberi olmayan insanlar arasında hasıl olmuş iken, Tevrat’ta ve İncil’de ve bütün başka kitaplarda yazılı şeyleri bildirdi. Geçmişlerin hâllerinden haber verdi. Her dinden, her meslekten ileri gelenlerin hepsini hüccet ve burhanlar ile susturdu. En büyük mucize olarak Kur’an-ı kerimi ortaya koydu. Allahü teâlâ, Resulüne buyuruyor ki:
    (Sen [Kur’an gelmeden] önce bir kitap okumuş ve elinle onu yazmış değildin. Eğer öyle olsaydı müşrikler, [Kur’anı başkasından öğrenmiş veya önceki semavi kitaplardan almış] derler ve [Yahudiler de, Onun vasfı Tevrat’ta ümmidir, bu ise ümmi değil diye] şüpheye düşerlerdi.) [Ankebut 48]

    Kur’an-ı kerimde çelişki yoktur ve olamaz. Kur’an-ı kerim, her cahilin kolayca anlayacağı basit bir kitap değildir. Kur’an-ı kerimin tercümesini okuyup da, hüküm çıkarmaya çalışmak çok yanlış olur

    • demedideme said

      DOOOST ARKADAŞIM;
      Kur’an’ın anlaşılmayacağı, anlayabilmek için ciltler dolusu kitap okumak gerektiği şeklinde ileri sürülen görüşleri; «Biz onları anlayasınız diye indirdik» (12/Yusuf,2); «Akledesiniz diye indirdik» (43/Zuhruf,3); «Güçlük çekesiniz diye indirmedik» (20/Tâhâ, 2); «öğüt alasınız diye kolaylaştırdık» (54/Kamer,17,22,32,40) şeklindeki ayetler reddetmektedir.
      KURANI KERİM HER CAHİLİN KOLAYCA ANLAYACAĞI BASİT BİR KİTAP DEĞİLDİR DİYE YAZMIŞSIN FAKAT SEN BUNU YAZDIĞIN ANDA YUKARIDAKİ 4 SURE VE 7 AYETİ BİR ANDA İNKAR ETTİN
      Kuran’a göre Dünya düzdür
             Dünyadan yani yeryüzünden bakıldığında heryer dümdüz bir tepsi gibi görünecektir elbet dikkat ederseniz zaten bütün kutsal kitaplar yeryüzünden bakışla anlatılmış,dolayısıyla dünyada düzdür demişlerdir.Ayetleri görelim..

             Yere ve onu yayıp dümdüz yapana ant içerimki…    (şems, 6 )

             Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir. (yasin 40)
              
                     Güneş, gece ve gündüzün oluşması için yörüngesinde ilerlemesi (dünyanın etrafında dönmesi ) anlatılıyor.

              Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay’ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir vakte kadar akıp gitmektedir. İşte bu Allah’tır, Rabbinizdir. Mülk yalnızca O’nundur. Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz, bir çekirdek zarına bile hükmedemezler.    (fatır 13)

              Gökleri ve yeri hak ve hikmete uygun olarak yaratmıştır. Geceyi gündüzün üzerine örtüyor, gündüzü de gecenin üzerine örtüyor. Güneşi ve ayı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Bunların her biri belli bir zamana kadar akıp gitmektedir. İyi bilin ki, o mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.    (zümer 5 )

             Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah’ın takdiri(düzenlemesi)dir.      ( yasin 38 )

      YA ARKADAŞIM SİZ HALA; GÜNEŞİ DÜNYANIN ETRAFINDA DÖNÜYOR ZANNEDEN,GÜNEŞİ KARA BALÇIKLI BİR SUDA BATIYOR ZANNEDEN,DÜNYAYI DÜMDÜZ ZANNEDEN,ALABİLDİĞİN KADAR CARİYE ALABİLİRSİN DİYEN,HİÇ HÜR BİRİYLE KÖLE BİR OLURMU DİYEN,ÖLDÜRDÜĞÜ KABİLELERİN EN GÜZEL KARILARINA SULANAN (SAKIN BANA SAHİP ÇIKTI MAVALLARI OKUMAYIN BAL GİBİ DE YATAĞA ATTI HAREM KURDU),CENNETTE PARLAK GENÇ OĞLANLARA İRİ GÖZLÜ HURİLERE HİZMET ETTİREN,ARAP MEYVELERİNDEN BAŞKA MEYVE ÇEŞİDİ OLMAYAN BİR CENNET VAADEDEN,BİR AYETTE DİNDE ZORLAMA YOKTUR DEYİP BAŞKA BİR AYETTE MÜŞRİKLERİ GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE ÖLDÜRÜN DİYEN,BİR AYETTE SİZİN DİNİNİZ SİZE BENİM DİNİM BANADIR DEYİP BAŞKA BİR AYETLERDE MÜŞRİKLER ANCAK PİSLİKTİR HAYVANDIR KÖPEKTİR…VS DEYİP ONLARLA KAFA PARASI VERİNCEYE KADAR SAVAŞIN DİYEN,KARILARINDAN İSTEDİĞİNİ ÖNE ALIP İSTEDİĞİNİ GERİ BIRAKABİLİRSİN DİYEN,BAŞTAN GANİMETLERİN TAMAMINA SAHİP ÇIKIP SONRA TEPKİLER GELİNCE TIRSIP 1/5 İNE RAZI OLAN,TOMURCUK GÖĞÜSLÜ KIZLAR VAADEDEN(BİR KUTSAL KİTAPTA MEMENİN NE İŞİ VARSA!!),BİR AYETTE ÖNCE YERİ SONRA GÖĞÜ BAŞKA BİR AYETTE ÖNCE GÖĞÜ SONRA YERİ YARATAN BİR ALLAHA BİR PEYGAMBERE BİR KİTABA İNANIYORSUNUZ YA SİZE SADECE PES DİYORUM.ARKADAŞIM HALA ÇÖZEMEDİNİZMİ? ADAM GÜNÜNÜ GÜN ETTİ ABDEST ALDIĞI SUYU BİLE İÇİRDİ,TONLA KARI VE CARİYE(KENDİ GELİNİNE VARINCAYA KADAR 6 YAŞINDA BİR KIZA VARINCAYA KADAR) RESULUM DEDİ PEYGAMBERLERİN EFENDİSİYİM DEDİ GÖĞSÜMÜ YARDILAR MÜHÜR VURDULAR DEDİ ATA BİNDİM ALLAHIN YANINA GİTTİM ALLAHLA NAMAZ PAZARLIĞINA GİRDİM 50 VAKİTTEN 5 VAKİTE İNDİTTİRDİM DEDİ GÜNÜNÜ GÜN ETTİ YAŞADI GİTTİ.HALA SAVUNUYORSUNUZ.OLAYLARA AT GÖZLÜĞÜYLE BAKMAYIN KAFANIZI KUMDAN ÇIKARIN ARTIK.GEÇEN YILA KADAR BEN DE BU MASALLARA İNANANLARDIM
      YAZIMA GERÇEK OLAN 2 AYETLE SON VERİYORUM ÖZELLİKLE İKİNCİSİNE DİKKAT EDİN
      «Yol, gerçek ve yaşam ben’im» dedi. «Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez. Beni tanısaydınız, Babamı da tanırdınız. Artık O’nu tanıyorsunuz, O’nu gördünüz.»
      – Yuhanna 14:5-7

      ‘İster biz, ister gökten bir melek size bildirdiğimize ters düşen bir müjde bildirirse, lanet olsun ona!
      Daha önce söylediğimizi şimdi yine söylüyorum: Bir kimse size kabul ettiğinize ters düşen bir müjde bildirirse, ona lanet olsun!’ (Galatyalılar 1:8-9).

      İYİ GECELER

      • murattanhu said

        🙂
        güzel kardeşim,
        bu dünya senin için düzdür, bak hiç bir yerden düşmüyorsun, ama uzaydan elipsoid olduğunu herkes bilir ve buna kur’an da itiraz etmez. ama yıllarca incil’in öğretilerinin peşinden giden kilisen, bunu söyleyeni afaroz etmişti.

        ayrıca, sen zannediyor musun ki, güneş yerinde sabit duruyor. hayrı o da ayrı bir yörüngesinde, galakside akıp gidiyor, biraz fizik ve astrofizik kitabına da baksan olurdu. bunu zaten kur’an 1400 yıl öncesinde tüm dünyaya duyurmuş.

        eğer, kur’an’ı, bir gazete küpürü gibi okursan elbette hiç bir şey anlamayabilirsin, düşünerek ama saf bir akıl ve saf bir kalp/his ile okursan, görürsün ki bu kitap, kur’an; sana da bana da dosdoğru yol göstericidir.
        başka lafa gerek de yoktur.
        saygılar..

      • fingolif said

        kuran çağımıza hitap etmiyor. bununda çoğu kişi az çok farkında. bilim değiştikçe, kuranda değiştiriliyor.

        mesela 500 sene önce diyorum ki; “yer-gök hareket içindedir” gördüğün gibi ucu gayet açık bir cümle.

        aradan süre geçiyor, bilim gelişiyor, depremiydi, uzayıydı, galaksisiydi hepsini açıklıyor.

        kıtalar sürekli hareket halindedir. e ben 500 sene önce onu kastettim aslında..

        güneş, gezegenler, yıldızlar ve galaksiler sürekli eksenleri etrafında dönüyor. – e ben 500 sene önce bunu kastetmiştim zaten, ben biliyodum.

        aslında olay şu; bilim gelişir, kuranda ona bir şekilde uydurulmaya çalışılır.
        ama başarılı olur mu? hayır. evrim teorisi mesela. muhammed o çağda asla tahmin edemezdi ortak atadan geldiğimizi. yada dünyanın yaşı.

        ayrıca allah kavramınında çeliştiği bazı yerler var. allah, olağanüstü bir güçtür deniyor. burdan yola çıkarsak maddeden ve kurallardan bağımsız olması lazım. ki üstün olabilsin. fakat kuran onun bir gününün kaç yıl olduğundan bahsediyor. eğer allahın gücü kudreti sınırsızsa, onu zaman gibi bir kavramla sınırlamakta düpedüz salaklıktır. zaman ve mekan kavramlarından bağımsız olması lazım.

  12. murattanhu said

    merhabalar,
    aslında bu gibi saçma sapan konulara cevap verecek zamanım yok ama belki aydınlanırsınız diye yazıyorum.
    hala bir teori ile tüm hayatınızı anlamdırmaya çalışıyorsanız bilim adına, bunu size bırakırım. zira, bazı kesimlerce kabul gören evrim teorisi, yarın bir gün yerini başka bir teoriye bırakıcaktır, o zaman da o teori ile mi hayatını yorumlayacaksınız. bu bilim değil, düpe düz aldanıştır.

    kur’anda bahsedilen gün, bir çok tefsirde de bahsedildiği gibi öte alemin günüdür ki, dünya yılı ile 1000 ‘ler yıl gibi bir zamana denk gelir. ayrıca o gün, Allah için değil, Yüce Allah’ın yarattığı öte alemlerin günüdür.
    Zamandan ve mekandan münezzehtir ki alemleri de, zamanı da, mekanı da yaratmıştır, yaratmaya devam etmektedir.

    lütfen bilginizi mağara döneminden kalma ve bilimsel epistomolojide yeri kalmamış kaba materyalizmden almayınız, çünkü o felsefe öldü. onunla hayat bulmaya çalışanlar da zaten istediklerini bulamayacaklardır, bulamamışlardır.

    saygılar..

    • fingolif said

      sanırım sizdeki yanılgı şu; evrim teorisi diye geçer ama aslında o teori değildir artık. bildiğin bilimsel gerçektir. sorunda burda. işte bu teori kurana uydurulamıyor. muhammed burda hata yapmış. çünkü o çağda asla bilemezdi. kimse bilmiyordu çünkü. aslında size kuranın o güne kadar olan efsanelerin, destanların birleştirildiği bir kitaptır aslında desem, yada açın incildir, tevrattır bir bakın desem veya antik mısır ve yunan uygarlıklarını bir araştırın desem yapmayacaksınız. yaparsanız göreceksiniz ki size orjinal diye kakalanan hikayeler aslında yüzyıllardır var. hz.yusuf, hz.nuh bunlara örnek. ama konumuz bu değil.

      saçma sapan yazılar diyorsunuz, aydınlanmaktan bahsediyorsunuz ama gel gelelim, hayatınızı bilime göre mi ayarlayacaksınız diyorsunuz.. neye göre ayarlayalım? nesnel, somut bilgilere göre mi?, yoksa kim tarafından uydurulduğu belli olmayan efsanelere mi? aydın kişi hangi yolu seçer? cevap zor değil.

      bakın biz bilmediğimiz şeylere “bilmiyoruz” diyoruz. onu hurafelere bağlamıyoruz. yüz yıllar önce gök neden gürler dendiğinde insanların çoğu size “tanrılar kızmış” derdi. ama aydın birisi “bilmiyorum” derdi. artık biliyoruz. bildiğimiz konulardaki hurafelerede hala inanıyoruz, inanıyorsunuz.

      biz allah yoktur demiyoruz. var mıdır yok mudur bilemeyiz. fakat şunu kesinlikle söyleyebilirimki o tanrı, muhammedin bahsettiği tanrı değil. bu dinde evrensel ve ilahi bir din olamaz. ilahi bir din olsa başarıya ulaşırdı. sonuçta arkasında “tanrı” var.

Yorum bırakın