Hangi Gerçekler

Hangi Tanrı?

Kuranda Çelişki Yoktur

“Yerin bitirdiklerinden, (insanların) kendi nefislerinden ve daha bilemeyecekleri nice şeylerden, bütün çiftleri yaratan Allah münezzehtir. (O’nun şânı ne kadar yücedir.)” (Yâsin Sûresi, 36)

Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır. ( 49 Hucurat Suresi, 13)

Yeri de döşedik, ne güzel döşeyicilerdir. Ve her şeyden iki çift yarattık. Tâ ki, tefekkür edesiniz. «Artık Allah’a kaçın, şüphe yok ki, ben sizin için O’nun tarafından bir apaçık korkutucuyum. Ve Allah ile beraber başka bir ilâh ittihaz etmeyin. Muhakkak ki, ben sizin için O’ndan bir apaçık korkutucuyum.»

Yukarıda ki ayet bakterileri, virüsleri görmezden geliyor. Zaten Muhammed zamanında mikroskop yokmuş normaldir. Birde çift cinsiyet olayı atlanmış… Birde Muhammed üstteki ayette unutup ”BEN” demiş o da ayrı bir konu..

HERMAPHRODITISM [erdişilik, hermafroditizm] Bireyde aynı anda yumurtalık ve erbezinin bulunması ve hem erkek hem de dişi gameti oluşturabilme yeteneğidir. Cinsiyet bezlerinin aynı anda çalışması gerekmemektedir. İşlevsel erdişilik Cyprinodontidae, Sparidae ve Serranidae ailesi fertlerinde görülmektedir (® protogyre-tezdişilik ve ® proterandry-tezerlik). Cyprinodontidae ailesinden Rivulus marmoratus alışlagelmişin dışına çıkmakta ve önce yumurta üretmekte ve sonra döllemektedir (kendisini dölleyen erdişilik). Erdişilik balıkların dışında birçok hayvan grubunda da görülür. Örnek; Yassısolucanlar, halkalısolucanlar ve kabuklular’dan Cirripedia.

Dünyada sadece her 20 bin doğumdan biri çift cinsiyetli olarak gerçekleşiyor.(Hermoafrodit)

Her canlı çift değildir. Bakteriler, virüsler bölünerek çoğalırlar.

Başka bir zorlama

…Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, ancak üzerine su yağdırdığımız zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten bir şeyler bitirir. (22 Hac Suresi, 5)

Gözle gözlemlenemeyecek kadar küçük olan bu titreşim, İngiliz Botanikçi Robert Brown tarafından 1828 yılında mikroskop altında tespit edilmiştir.
Toprağın üzerine düşen su damlacıkları bir hedef olmaksızın birçok yönde hareket eder. Suyun toprağa düşmesiyle topraktaki farklı moleküller arasında elektrik akımı oluşur. Toprağın parçacıkları iyonlaşır. Elektrik akımının düşüşüyle pozitif iyona, yükselişiyle negatif iyona dönüşüm olur. Suyun toprağa gelişiyle iyonik moleküller titreşir. Bu hareket, suyun toprağın üzerine düşmesiyle oluşan bir süreçte gerçekleşir. Botanikçi Robert Brown’ın keşfettiği bu harekete Brown Movement (Brown Titremesi) adı verilmiştir. Brown titremesinin 19. yüzyılın başında bulunmasına rağmen daha sonra hakkında bazı spekülasyonlar yapılmıştır. Brown’ın yaşadığı dönemde var olan mikroskopların böyle bir olayı gözlemlemeye yeterli olmadığı iddia edilmiş ve Brown’ın çalışmalarının abartılı olduğu eleştirilerinde bulunulmaya çalışılmıştır. Bu karşı iddialardan dolayı Brown’ın keşfinden tam 165 yıl sonra aynı gözlem bir daha video kayıtları kullanarak yapılmıştır ( Ford, Brian J., [lecture] An Evening with Brian: The Proof of Brownian Movement. Inter Micro 92, McCormick Center, Chicago, Illinois, 2000h, 13 July 1992.) Sonuçlar son derece ilgi çekicidir. Brown’ın keşfinde hiçbir abartı olmadığı ortaya çıkmış ve bu titreşim tekrar tespit edilmiştir. Burada biraz durup düşünmemiz gerekir. Kuran’ın inişinden tam 12 asır sonra mikroskoplar kullanılarak bir keşif yapılıyor ve keşif mikroskoplar yeterli olmayabilir gerekçesiyle eleştiriyor. Daha sonra, çok daha gelişmiş teknoloji kullanılarak aynı gözlem tekrarlanıyor ve benzer bir sonuca ulaşılıyor.

İşin Aslı

Burada su yağdırdığımız zaman ifadesi geçiyor ve kabarır diyor. Yani havadan hızla düşen su(yağmur damlası) toprağa çarptığında taprağı harekete geçirir çarpmanın şiddeti ile titreştirip kabartır.

Yukarıda mikroskobik olarak yapılan deneyde her hangi bir çarpma dış şiddet mevzu bahis değildir. Brownian movment dağınık davranışlarının istatistiksel olarak moleküller ve atomlar arasındaki tesadüfi çarpışmalarla açıklanabileceğini gösterir. Söz konusu çarpışma ses, ışık, su gibi bir çok argümanları kapsar. Difüzyon, Brownian hareketi de denen, moleküllerin termal enerjiyle gelişigüzel hareketidir. Termal enerjide söz konusu ısıdır(güneş-magma…)

 İstediğiniz yerinizle gülebileceğiniz mucize açıklamar devam edecektir.

77 Yanıt to “Kuranda Çelişki Yoktur”

  1. Ufuk Tan said

    Bismillahirrahmanirrahim

    1-Güneş katlanıp dürüldüğünde,
    2-Yıldızlar kararıp döküldüğünde,
    3-Dağlar (sallanıp) yürütüldüğünde,
    4-Gebe develer salıverildiğinde,
    5-Vahşi hayvanlar toplanıp bir araya getirildiğinde,
    6-Denizler kaynatıldığında,
    7-Ruhlar bedenlerle birleştirildiğinde,
    8,9-Diri diri toprağa gömülen kıza,hangi günah sebebiyle öldürüldüğü sorulduğunda ,
    10-(Amellerin yazılı olduğu) defterler açıldığında,
    11-Gökyüzü sıyrılıp alındığında
    12,13-Cehennem tutuşturulduğunda ve cennet yaklaştırıldığında,
    14-Kişi neler getirdiğini öğrenmiş olacaktır.
    15,16-Hayır! Akıp giden,bir kaybolup bir etrafı aydınlatan yıldızlara andolsun,
    17-Kararmaya yüz tuttuğunda geceye andolsun,
    18-Ağarmaya başladığında sabaha andolsun ki ;
    19,20- O (Kur’an), şüphesiz değerli,güçlü ve Arş’ın sahibi (Allah’ın) katında itibarlı bir elçinin ( Cebrail’in ) getirdiği sözdür.

  2. islamiyetgercekleri said

    1- Fikirleri yüzünden Allah u Ekber diyerek sıkılan kurşunlarla kanları akanlar varken
    2- Gece ve karanlık ve yıldızlar üzerine yemin eden bir Tanrı söz konusuyken
    3- Güzeşin katlanıp, dürüleceği gibi bilimsel temelden yoksun zihinler ortalıkta dolaşırken
    4- Dünya üzerine düşen meteorları yıldız zanneden bir Tanrı söz konusuyken
    5- Yıldızların her zaman gökte aynı yerde durmadığını dünyanın ekseninden kaynaklandığının bile farkında olmayan bir Kitap varken
    6- Dünyaya en yakın yıldızın güneş olduğundan habersiz bir din varken..
    7- Bütün bu yanlış bilgileri bilimsel diye yutturmaya kalkan şarlatanlar varken

    Ben size daha ne desem azdır.

  3. ismail başel said

    Asıl şarlatanlar sizlersiniz gerçekleri göremeyicek kadar kör sağır ve dilsiz olmuşsunuz
    sizler ancak Yüce Allahın verdiği nimetlerin zerresini bile anlayamamış zavallılardan başka birşey değilsiniz. Yazıklar olsun sizlere… İşte Allah o kadar ikram etmeyi seviyor ki size yaşama hakkı tanıyor… O vücudunuz toprak olduğunda tekrar dilimeyeceğinizi mi sanıyorsunuz… oysa gerçek hayat gelip çattığında… Sizler taş toprak olmayı dileyeceksiniz fakat orada ölüm olmayacak… Tüm zamanlarda içinde kalacağınız çetin bir ızdırap sizi orada bekliyor olacak… Eğer kuranı gerçekten anlamaya çalışsaydınız bugün kimin daha aciz olduğunu anlardınız… Sizler bilimin ne demek olduğunu bile bilmeyen zavallılardan başka birşey değilsiniz.

  4. islamiyetgercekleri said

    Dinazorlarda mı o nimetlerden? Ne işine yaramış insanların? Ha bu arada dinazorlar yaşarken insan daha yaratılmamıştı. Sanırım Tanrı baktı bunlar insanlar için çok büyük diyip nesillerini yok etti. Öyleyse neden yarattı?

    Çöl bedevisiniz hayallerine sizde kanın. Bedevi ne ister yeşillik, gölgelik, ayva memeli sübyan kızlar, şırıl şırıl akan nehirler, ak tenli sübyanlar(zira kara tenden bıkmıştır), harem.. Bunların hepsi nerede var? Cennette. Bedevi ne istemez ? Sıcak, ateş istemez, Çöllerde yanmış zaten.. Korkutacak ne olabilir, Ateş…

    Arap gibi küçük yaşlı kız düşkününe başka ne vaad edilir ki? Hemde 80 tane..Eee nasıl inanmaz Arap..

  5. islamiyetgercekleri said

    Kuranı 1400 yıldır hangi Müslüman anlamışta ondan bilimsel veriler ortaya çıkarmış? Bak bugün kim aciz. Müslüman ülkeler. Bilimde, eğitimde sürünüyorlar, yerlerdeler. Bu durumda bilimin ne olduğunu kim biliyor?
    Siz havuç derdinde, sopa korkusundasınız. Kuran zaten habire yakarım der, huri vaadeder. Gerisi Yahudi hikayesi.

  6. Notamatik said

    Konu “Kuranda çelişki yoktur”
    Aslında kuranda bırakın çelişki olmayı; çelişkisiz tek bir sure bile yoktur. Bu kuran denen kitap; adeta sadece çelişkili kitaplar yarışmasında birincilik ödülü almak için yazılmıştır.
    Öyleki; çelişkinin içinde bile çelişiki vardır.
    Bazı ayetler diğer ayetlere göre çelişkidir, bazıları ise kendi kendisine dahi çelişkilidir.
    Ben 2 kere hatim indirdim ve 2 yıldır hergün kuran ve diğer islami kaynakları okuyorum.
    Kuran çelişkilerin içinde yüzen bir kitaptır.
    Site sahibine çok teşekkürler.
    Saygılarımla

  7. yüce ve mukaddes kitap KURAN-I KERİM e dil uzatmak sizin ne haddinize ki dilediği takdirde bu dünyayı bir iğne deliğinden geçirebilecek bir RABBİ RAHİM varken siz güneşin dürüleceğine katlanacağına çelişki diyorsunuz…siz görmediğiniz şeye inanmayacak kadar cahil ve bilgisizseniz elinizi elektrik kaçıran bir kabloya atın da sonunuzu görün…gerçi size göre elektrik de yok..size tavsiyem ey ALLAH ın varlığına ve birliğine inanmayacak kadar aciz kullar!!!sadece 30 saniye elinizi veya parmağınızı yanan bir çakmağa verin de dayanabilecekmisiniz bakalım…ahirette hodri meydan!!!ALLAH ü teala kendi sesi ile kuran-ı azimüşşanı okuduğu zaman o zaman da çelişki diyebilecekmisiniz bakalım…

  8. islamiyetgercekleri said

    İçinde bir Peygamberin cinsel hayatını düzenleyen yazıların olduğu, insan öldürmenin Tanrı sözü olarak yazıldığı bir kitap ne kadar mukaddestir. Bizler bu memlekette Araplaşmayan TÜRKLERİZ: Yolumuz Laik ve demokratik Atatürkün açtığı yoldur. İçi Bedevi Arabın beyin yapısına göre hurafelerle doldurulmuş bir kitaba ancak o çöl bedevileri gibi beyine sahip sapkınlar ve katiller inanır. Türk olarak doğdum, atalarım gibi zorla Müslüman yapıldım ama Türk olarak öleceğim..

    Turan Dursunu, Konca Kurişi daha nicelerini öldüren yazılarıma saldıranlar gibi düşünüyordu. İmanını bile adam öldürmek için kullanmak normaldi onun için. Sizin Tanrınız bile silah altındadır. Dediğiniz gibi sizinle birliktir o Tanrınız. Hiç bir şey görmüyor gözleriniz. Saldırı olmuşsunuz sadece.

    Siz şimdi kör bir öfkenin gücü ile savaşıyorsunuz. Aklın sesine değil, Tanrısal şiddetin sesine vermişsiniz kulaklarınızı, her şeyi karartıp saplantılarınız ardına düşmüşsünüz bütün inadınızla. İman şiddetinizzi helal kılmış.

    Bizlerse, yani Tanrısızlar, kafirler, cehennemlikler, duraksayarak çıktık yola. Öfkenin karşısında sizin kadar güçlü değiliz. Arkamızda Tanrı YOK. Bizim dolambaçlı yolumuz artık sona erdi. Akla reddetmeyi katmamız için bir tek kurşun yeter. Şimdi artık bire karşı ikiyiz.

  9. islamiyetgercekleri said

    Elektrik gerçektir. Çöl bedevisinin Kitabı ve Tanrısı hayaldir. Elektrik çarpar. O bedevinin beyninden çıkma kitap ise sadece sıcaktan zaten bunalmış bedeviyi daha sıcakla korkutur. Onlara ayva memeli sübyan Huriler verir. Oğlanlar vaadeder. Arabın sapık fikri sadece cinselliktedir.

    Dünyayı iğne deliğinden geçirebilecek bir güç yeryüzünü 6 günde yaratmış. Ol demiş ama olmamış nedense… Çamuru alıp yoğurmuş.. Suyu bile yaratamamış. Kurana bakarsan zaten su varmış yaratmadan önce. Arş su üzerinde yüzüyormuş.. Her şeye gücü yeten Tanrıo arşa kuruluyor, arşı melekler taşıyor..

    Bir zamanlar insanlar dünyayı Atlasın taşıdığına inanırmış. Ama 2000-3000 sene önce. İşte gör Arap aklı hala o zamanlarda..

  10. mystergood said

    ayette insanların erkek ve dişden yaratıldığını söylüyor. yani sadece insan türünün erkek ve dişiden yaratıldığını söylüyor. baktreri ve virüslerin ne alakası var. ayrıca çift cinsiyetli olmak normal bi durum deil normal olsaydı doğan üç kişiden birinin çift cinsiyetli olması gerekirdi yani çift cinsiyeti bi hastalık gibi düşünürsek bundan bahsedilmemesi normal.

  11. islamiyetgercekleri said

    Dünyada 20.000 kişiden birisi çift cinsiyetli doğuyorsa bu hastalık değildir. Tanrı neden insanları erkek ve dişi yarattık diyor o zaman. Sorgulayınız… Madem bir hastalık neden toplumdan dışlıyorsunuz bu insanları? Tanrı neden bahsetmiyor bu insanlardan? Madem öyle neden Adem ilk yaratıldıysa(erkek olarak) erkeklerde meme var? Erkeklerde meme ne amaçla yaratılmıştır?

  12. Filiz said

    Biz insanı bir dişi ve bir erkekten yaratmışız diyor. Canlıları demiyor. ÖNCE İYİ OKU. ONDAN SONRA YORUM YAP. Bu site sahibini bi elime geçirsem fena yapıcam. Ayrıca inanmazsan inanma niye iftiralar atıpta insanların kafasını bulandırmaya çalışıyorsun. Senin gibi cahiller buna inanacaklardır ama kim ne yaparsa kendine yapar her koyun kendi bacağından asılır. AYRICA SENDE KURANI KERİMİ YORUMLAYACAK KAPASİTE VARMI DÜŞÜK IQ’LU. NEYSE SEN GEBERDE GÖR DÜNYANIN KAÇ BUCAK OLDUĞUNU. SİZ NE MÜSLÜMANSINIZ NE TÜRK NE KÜRT. NE DE İNSAN!!!!!OLSA OLSA ŞEYTANSINIZ DİYECEM O BİLE SİZİN YANINIZDA İMANLI KALIR. BARİ ALLAHI İNKAR ETMEZ. SADECE VESVESE VERİR.

    • velvet7 said

      siz nesiniz acaba?? acıklarsanız sevinirim..

    • fingolif said

      Kuran-ı kerimi yorumlayacak kapasite herkeste var olması lazım

      zira Rabbiniz ne diyor “bu kitap apaçıktır”

      lisede edebiyat dersi görmedin mi sen hiç? yada imam hatip lisesinde. açıklık; kelimenin anlaşılır ve tek anlamı olmasıdır.

      bende diyorum ki rabbin “apaçık” yalan söylüyor, edebiyat bilmiyor ve kendisiyle çelişiyor.

  13. yağmurdamla said

    ben kimsenin inancına karışmam.isteyen istediği şeye inansın ama bu şehitlerimizin kanıyla alınmış topraklarımıza TÜRK milletine hıyanet etmesinler.din zaten çok manevi birşey herşeye karıştırmak yersiz.hele hele islamla yönetilen devletlerin durumuna bakarsanız zaten bunun cevabı ortada.benim yüce TÜRKİYE’ME zarar verme de neye inancaksan inan.birde şu türban denen bayrak.allahaşkına ya o ne!neyi kapatıyosun, şimdilerde gururla takıyosun onu.bu ne aşşağılayıcı birşeydir.çok eskiden daha bu kadar insan yokken bazı kadınları, başka kadınlardan ayırmak için düşünülmüş birşey.artık gelmişiz hangi çağa, kimi kimden ayırd edicen.zaten heryerden insan fışkırıyor.alem senin saçına bakıp içmi çekicek.bırakın allahaşkına ya kadınları sanki heryeri şehvet unsuruymuş gibi böyle kapanmalarını kınıyorum.erkekler sapık mı yaa.ben bir bayan olarak heryerde buna karşı çıkmaya devam edicem.

  14. islamiyetgercekleri said

    Aynen Kuranda ki Tanrı gibi elini beline koymuş mahalle karıları gibi sende lanetler ediyorsun. Bırak bu işleri de yazılan iddialara elle dokunur bir cevap ver.

    Zor biraz zira Müslüman ya göya dinini savunmak için iftira eder, ya yalan dolan masallar üretir yada inandığı Allah ı gibi lanet eder durur..

    Araplar ın Türk milletini Müslüman yapacağız diye akıttığı Türk kanının hesabını kim verecek? Türk olarak doğdum, Araplaşmadan Türk olarak öleceğim. Ne mutlu Türküm ve hayatta en hakiki mürşid ilimdir diyerek hemde.

  15. Filiz said

    Siz kimlere uşaklık ediyorsunuz? Hiç mi işiniz yok insanların inancıyla uğraşıyorsunuz? Bide Tevrat ve İncilden alıntılar yapın niye hep İSLAM? Neticede o taptığınız gavurun dinide tahrif edilmiş olarak ortadoğudan çıkmıştır. BEN KÜRT ASILLIYIM O ZAMAN BENDE Mİ SENİN GİBİ FAŞİSTLİK YAPİM. Çok şükür ki biz müslümanız elhamdülillah insanlar arasında ayrım yapmayız. Ne mutlu insanım diyene ne mutlu Türkiye için yaşayana ne mutlu başkalarına UŞAKLIK etmeyene? Ne mutlu komünist dinsiz olmayana. Bu arada kafir olduğunuzu kabul ediyorsunuz. Kafirin anlamı gerçeği örten demektir. Acaba Allah Kuranı kerimi Türkçe indirseydi inanırmıydınız? VALLA ŞÜPHEM VAR. Ne mutlu zenciye ne mutlu çinliye ne mutlu kızıl deriliye NETİCEDE HEPSİ İNSAN

    • fingolif said

      “İnsanlar arasında ayrım yapmam” demişsin fakat çok değil, iki yorum üstte şunları yazmışsın;

      “SİZ NE MÜSLÜMANSINIZ NE TÜRK NE KÜRT. NE DE İNSAN!!!!!OLSA OLSA ŞEYTANSINIZ DİYECEM O BİLE SİZİN YANINIZDA İMANLI KALIR.”

      sende rabbin gibi çelişiyorsun kendinle.

  16. Ayşe said

    Ben İsrailde yaşamıyorum, Amerika da da yaşamıyorum. Türkiye de yaşıyorum. Kalkıp Hinduların inekleri ile uğraşacak değilim. Uğraşsam bile kaç tane Hindu yada yahudi bana cevap verecektir?

  17. dost said

    Arkadaslar allaha inanalara diyiyorum.Bu insanlar burdan para kazanıyolar.Sizin onlara cevap yazmanız, onların karına allah rızası için bunlara uymayın bunlar para için her şey yaparlar Allahı bılen ve seven bu kafirlere uymasın. Allahın bereketi ona inanana olsun.

    • fingolif said

      ilk defa üslubumu bozuyorum ve lan ne para kazanması?

      bu işten para kazanacak olsa bu adam, gider zamanda yazar akitte yazar. çokta iyi yazar. çünkü koyunları gütmek kolaydır.

  18. islamiyetgercekleri said

    Sizler bizleri kendinizle karıştırıyorsunuz zannedersem. Zira cennetteki ayva memeli huriler uğruna zavallı Müslümanların paralarını söğüşleyip üzerine yatan sizlersiniz. Parada pulda gözüm olsa Allah Muhammed der kesemi doldururdum..

    Gerçekleri duyunca ne yapacağınızı nasıl iftira atacağınızı şaşırmışsınız.

  19. hikmet said

    ben bir şey söylemek istiyorum ben bir inançsız insanım ve burda bir şey söylemk istiyorum inançsız bir insan olabilirim fakat yalancı olmak istemiyorum turan dursun gibi bir yalancı hayatımda görmedim ve görmek istemiyorum da kuranda bence çelişki yoktur ve hz muhammed a.s gibi doğru bir kimse yoktur o bir peygamberdir saygı gösterin

  20. islamiyetgercekleri said

    “Müşrikleri nerede bulursanız öldürün” (K. Tevbe 5; Al-i Imran 85) Buna karşı “Dinde zorlama yok” (K. 2 Bakara 256)

    Hangisi dinde zorlama yok mudur inanmayanı öldürün mü?

    Sen fenalığı en güzel şekilde sav; o zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kişinin yakın bir dost olduğunu görürsün…” (K. 41 Fussilet 34) Buna karşı “:Bir kötülüğün karşılığı, aynı şekilde bir kötülüktür…” (K. 42 Sura 40) Hangisi kötülüğe iyilik yapmak mı yoksa kötülüğe karşı kötülük yapmak mı?

    Bakara/272. Onları hidayete erdirmek sana ait değildir. Fakat Allah, dilediğini hidayete erdirir. Hayır olarak ne harcarsanız, kendiniz içindir. Zaten siz ancak Allah’ın rızasını kazanmak için harcarsınız. Hayır olarak her ne harcarsanız -hiç hakkınız yenmeden- karşılığı size tastamam ödenir.

    Yunus/99. Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi inanırdı. Öyle iken insanları inanmaya sen mi zorlayacaksın?

    Başka bir ayette ise aynen şöyle diyor:

    Tevbe/ 29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

    Bu ayet yukarıdaki ayetlerle tam çelişki içindedir. Her şeyi bilen Allah-varsa eğer- fikir mi değiştirmektedir ki, kendisinin inançsız yaptığı kişilerin üzerine müslümanları saldırtarak inançsızları zorla Müslüman yapmaya çalışmaktadır. Bu ne çelişkidir.. Her şeyi bilen ve onceden goren Allah-varsa eğer fikir degistirir mi? Kendi yarattıklarına hak dini kabul ettirmek icin baskı uygular mı?

    Nahl-16/67. Hurma ve üzüm gibi meyvelerden hem içki hem de güzel gıdalar edinirsiniz. İşte bunlarda da aklını kullanan kimseler için büyük bir ibret vardır. *
    Bakara-2/219. Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. “İhtiyaç fazlasını” de. Allah size ayetleri böyle açıklar ki düşünesiniz. *
    Nisa- 4/43. Ey İnananlar! Sarhoşken, ne dediğinizi bilene kadar, cünübken, yolcu olan müstesna gusledene kadar namaza yaklaşmayın.

    Sizin inanıp inanmamanız sizi ilgilendirir. Turan Dursun hakkında ki fikirleriniz sizi bağlar. Sonuçta onu öldüren içi şiddet dolu olan İslamdır. Verecek cevapları yoktu ve kesin çözüm öldürmek oldu…

  21. Filiz said

    Evet müşrikler anlaşmayı bozdukları anda bu sure inmişti. Akdi bozmanın cezasının ölüm olması gayet normal. Ayrıca senin bahsettiğin sureler savaş zamanında (savunma amaçlı-saldırı değil) inen sureler ve müslümanlarda aptal değil tabi gelin bizi öldürün diyecek kadar. Elbette kafirlere karşı Yaradan için savaşacaklar. Ne büyük şeref. Keşke bende savaşıp şehit düşebilseydim. Onlar savaşmasaydı bugün islam bu yere varmazdı. Yoksa sen neyle uğraşacaktın. Valla aç kalırdın parada kazanamazdın. İslam sayesinde karnını doyuruyosun şükret bak Allah seni bile (geçicide olsa) islamdan nimetlendirmiş. HAHAHA

  22. islamiyetgercekleri said

    Ben size çelişkiden bahsediyorum. Siz yok anlaşma bozulmuştur o yüzden diye savunma yapıyorsunuz. Kurandan iki cümle yanyana getirilince çelişki ortaya çıkıyor. Yok şuydu yok buydu diyerek bu çelişki görmezden gelinmez.

    Dinde zorlama yoktur diyip dinden dönenlere savaş açılıp öldürülüyorsa bu bir çelişkidir.. Ebu Bekir döneminde Muhammed öldükten sonra zekat vermeyen ve dinden dönenler ile mücadele edildi ve düzen sağlandı. Bu nedir peki? Hani zorlama yoktu? ÇELİŞKİ: Aynı kitap hem zorlama yok diyor hemde bulduğun yerde öldür diyor.. Gerisi hikaye..

    Bir başka ayet..

    Yunus/99. Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi inanırdı. Öyle iken insanları inanmaya sen mi zorlayacaksın?

    Başka bir ayette ise aynen şöyle diyor:

    Tevbe/ 29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

    Bu ne peki? ÇELİŞKİ…

  23. Filiz said

    Valla ben çelişki göremiyorum ama sen zorla görmek istiyorsan senin tercihin. Ne yaparsan yap imanımızı bizden alamazsın. Rabbim yolladıysa bu ayeti vardır milyonlarca hikmeti. Çok şükür ya senin gibi dinsiz değilim elhamdülillah. Valla karnını doyurma meselesine değinmemişsin. Hala şükretmiyosun ya yazıklar olsun. Bak Allahu teala sana islam sayesinde rızık veriyor. Ne merhametlisin rabbim. Sende bana açıkla ya kırk kere sordum nasıl tsadüfen ortaya çıktık bi türlü aklım almıyor. Kaçmada soruma cevap ver . KIVIRMADAN. HA BİDE BİLİMSEL OLSUN HAAA.

  24. islamiyetgercekleri said

    Sana bunu açıklamam ve senin anlayabilmen için 40 fırın ekmek yemen lazım. Müslümanın kafası basmaz..

    Sana bazı tavsiyeler

    1-Roger Lewin – Modern İnsanın Kökeni
    2-Charles Darwin – Türlerin Kökeni
    3-Dawkins – Kör Saatçi
    4-Biyoloji ve Kimya ya giriş kitapları
    5-Antropoloji kitapları..
    6-Genler üzerine her türlü kitap
    7-Dünyanın geçirdiği ana evreler
    8-Fosil bilim
    9-Tübitak yayınları
    ……..

    Ne yazık ki sizin kutsal kitabınız bunların hiç birine cevap vermez. Tek bir tarih bilgisi bile yoktur. Kronoloji yoksunu bir kitaptır kısacası.. Koskoca Tanrı geçmiş olayı anlatırken tek bir tarih vermez ne zaman olduğuna dair. Olayda anlatılan kişinin ismini bile veremez çoğu zaman. Tıpkı masal kitapları gibi bir varmış bir yokmuş misali..

    Evet daha önce sizin sorunuz soruldu. Dediğim gibi size ezberletilenleri burada soruyorsunuz. Sorunuzun mantığı şu.
    Eğer hiç bir şey yoktan olmadıysa kainatı ve insanı yaratn bir güç olmalı. Eğer yoksa bütün bunlar nasıl oluştu..

    Aynı mantıkla şu soruyu sorabiliriz. Eğer hiç bir şey yoktan oluşamıyor ve bir güce ihtiyaç duyuyorsa o zaman Tanrı nasıl oluşmuştur. Bu kurala göre onunda bir yaratıcısı olmalıdır..

  25. Filiz said

    Ya hala maymunla insanı birleştirenleri bilimsel yapmışsın ya YUHHH BEEE Batı bile bunu artık kabullenmiyor hala Darwin diyosun. Senle muhatap olmayacam artık beş para etmezsin ama insanın nasıl oluyorda tesadüfen hücre birleşmesi sonucu meydana geldiğini acıklayamamışsın uyduruk kaynak göstermişsin. Hadi tesadüf bu ya erkek oluştu peki kadın nasıl oluştu. Bi AÇIKLA YA MERAKTAN ÇATLAYACAM GENE KIVIRTMIŞSIN. Lütfen aşama aşama olsun. Bu arada insanların soyu maymundan değildir şüphem yok ama acaba diyorum maymunların soyu insandan olabilir mi? BUDA SANA SON YAZIM. IRKÇILIK, MİLLİYETÇİLİK YAPANLAR ANCAK ATEİST OLURDU ZATEN. HA BİDE ACABA KURAN TÜRKÇE İNDİRİLSEYDİ İNANACAKMIYDIN?? BUNUDA CEVAPLARSAN SEVİNİRİM (EMİNİM CEVABIN HAYIR OLACAK AMA GENEDE SORDUM)

  26. islamiyetgercekleri said

    İşte yanılgınız burada. Evrim insanın maymundan geldiğini söylemez. O dincilerin uydurmasıdır. İnsan ve maymun ortak atadan türemedir. O zaman siz Tanrınıza bir sorun neden deve kuşuna, Kiwi ye kanat takmış? Neden erkeklerde meme ucu var? Erkekte memelerin işlevi nedir? Daha kolay travesti olsunlar diye mi?

    Allah dinazorları neden yaratmıştır. Dinazorların insanlığa katkısı ne olmuştur madem dünya insan için yaratıldı bir amacı olmalı dinazorlarında..

    Adem ile Havva nın çocukları ensest ilişkiye girmişlerdir. Yani sizler kardeş çocuklarının sapık ilişkilerinden meydana geldiniz.. İĞRENÇ!!

    Sana açıklamam için Kimya, Biyoloji, fizik, antropoloji ….. gibi bir çok konuyu bilmen gerekli ve 10 dakikada izah edilecek konu değil. Araştırıp okuman lazım. Sorman lazım…
    Allah ismi bile Al İlah tan türeme. Araplardan, Arapçadan..

    Tesadüf meselesine gelince. A ile B nin birleşmesinin olasılığı sadece % 50 dir. Uyarsa birleşirler. AB birleşti diyelim. AB nin C ile birleşme olasılığı nedir. Oda % 50.. Bunda şaşılacak ne var anlamıyorum.

    Sana cinsiyet konusunda kısaca cevap vereceğim. Tabi cinsiyet diyince aklına sadece dişi erkek geliyor. Oysa eşeysiz canlılarda mevcuttur. Bakteriler, Virüsler, Mikroplar v.b. dişi erkek kavramı yoktur bu canlılarda. Salyangozlar, Deniz hıyarları gibi canlılarda hermafrodittir(Yani hem erkek hem dişidirler) Bu canlılar anladığın tarzda cinsel birleşmeye gereksinimleri yoktur. Aynı şekilde insanlarda her 20.000 doğumdan birisi Hermafrodittir. Umarım Allahınız size böyle bir çocuk vermez..

    Eşeysiz üreme basit bir çoğalma şeklidir. Burada herhangi bir gen değişimi olmaksızın, bir hücre önce kendi genetik materyalini çoğaltır, sonra doğrudan ikiye bölünür. Dolayısıyla, eğer o hücrede faydalı bir mutasyon ortaya çıkacak olsa bu mutasyonun diğer hücrelere aktarılarak hızla yayılması olanaksızdır. Zaten bu nedenledir ki ilk canlının ortaya çıkmasını takip eden 1.5-2 milyar yıl canlılarda hiçbir farklılaşma, renklenme, çeşitlenme ortaya çıkamamıştır, ya da çok yavaş gelişmiştir. Ne zaman ki yavru organizma farklı özellikler taşıyan genlerin karışması sonucu meydana geldi, işte o zaman canlılar arasında da çeşitlenme patlar biçimde hızlanmıştır.

    Dünyanın ilk oluştuğu dönemlere bakarsak, uzun süre tek hücreli canlıların hakimiyetini görürüz. Gerçekten de, 3.8 milyar yıl önce başlayan tek hücreli canlı yaşamı, ancak 1.2 milyar yıl önce çok hücreli hayata dönmüştür. Bu sürenin büyük kısmında ise prokaryot hücreler yaşamışlar, yani hücre içi organelleri ve çekirdek zarı bulunmayan bakteriler ve archaealar. Bunlar eşeysiz olarak binary fission adı verilen basit bölünme ile çoğalarak kendilerinin aynısı hücreler meydana getirmekteydiler (Şekil 1). Gerçekte bölünmelerini basit olarak yorumlamak doğru olmaz, çünkü bunlarda da önce DNA’ları kendini replike eder, arkasından sitoplazma ikiye bölünür. Replike olmuş olan DNA’lardan her biri bir hücrede kalır. Bir bakıma bu tarz bölünmeyi mitoza benzetebilirsek de, mitoz iplikçiklerinin oluşmaması ve DNA iplikçiklerinin düz değil halka şeklinde olmaları gibi önemli farklılıklar da söz konusudur.

    Prokaryotların bölünerek çoğalmaları hiçbir şekilde üreme değildir. Olay vertikal gen transferidir. Mevcut genetik materyalleri hiçbir değişikliğe uğramadan ikiye bölünmek suretiyle iki hücre meydana gelmektedir. Ortaya çıkan hücrelerin hepsi birbirinin aynıdır. Oysa canlılar arasındaki çeşitlenme ancak gen alış-verişiyle mümkün olabilir. Gen aktarımının en basit halini yine bir hücreli prokaryot mikroorganizmalardan bakteriler ve mavi-yeşil alglerde görmekteyiz. İşte basit anlamda ilk eşey oluşumu ve gen aktarımı olarak yorumlayabileceğimiz bu olay günümüzden yaklaşık 2 milyar yıl önce ortaya çıkmıştır.

    Eşeyselliğin başlaması prokaryot hücrelerin DNA’larını horizontal olarak bir başka prokaryot hücreye vermesiyle başlamıştır. Bunun için ise önce tek tek yaşayan hücrelerin bir araya gelmeleri gerekir. Bu bir araya gelme olayı belki de fertilizasyonun ilk biçimiydi. Bir araya gelme, değişik mekanizmalarla izah edilmeye çalışılmıştır. Bir görüşe göre, artan hücre sayısı ve aynı zamanda canlıların içinde yaşadıkları su miktarının azalması göreceli olarak hücre yoğunluğunu artırmış, bu da neticede hücrelerin birbirlerine yaklaşmalarına yol açmıştır. Ya da, hücreler birbirlerini çekecek bazı kemotaktik enzimler salgılamaya başlamışlardır. Günümüzde bakteriler aralarında sitoplazmik köprüler oluşturarak gen alış verişinde bulunurlar. Belki de benzer sitoplazmik bağlantılar ya da kaynaşmalar böyle bir gen aktarımını sağlamıştır.

    En basit anlamda bakterilerde gördüğümüz konjugasyon tipi üremede, hücre önce DNA’sını çoğaltır ve çoğalan parçayı diğer hücreye, aralarında bir sitoplazmik köprü oluşturarak aktarır. Bu olaya konjugasyon adı verilir (Şekil 2). Parçayı alan bir süre sonra, aldığı DNA parçasını kendi DNA’sından koparttığı bir parçanın yerine yerleştirir. Böylece artık DNA’sında diğer bakteriden aldığı genler, dolayısıyla diğer bakteriye ait bazı özellikler de bulunmaktadır. Aslında bu da gerçek anlamda bir çoğalma değildir, sadece gen değişimidir.

    Demek ki, iki prokaryot hücre aralarında bir köprü kurarak genlerini birbirlerine aktarmakta ve sonuçta yeni özellikler kazanmış bir hücre özelliği edinebilmektedirler. Bu genetik alış verişin bir çeşididir. Diğer bir çeşidi ise transformasyon olarak adlandırılır. Transformasyonda bakteri ortamdaki serbest DNA’yı endositoz yoluyla içine alır.

    İster sitoplazmik köprü oluşturarak konjugasyon ile, isterse transformasyon yoluyla olsun gen değişimi o hücreye diğer hücrelerden avantaj sağlayabilir. Belki çevresel koşullara daha dirençli hale getirir. Bunun günümüzdeki bir örneğini bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç kazanmalarında görmekteyiz.

    Eşeyli üreme geliştikçe, sperm ve oosit ayrımı belirginleşir. Başlangıçta tek hücrelilerden chlamydomonas’da olduğu gibi iki haploid hücrenin birleşmesiyle diploid zigot, bu da mayoza girerek tekrar haploid hücreler meydana gelmekteydi. Daha sonra ulothrix benzeri, hücre dizilerinden oluşan alglerde bazı hücreler içerisinde haploid gametler oluşmaya, bunlar da ya tek başlarına ya da birleşerek diploid zigotu oluşturarak izogami şeklinde hayat sikluslarını sürdürmeye başlamışlardır. Bunlardan sonra heterogamik üreme başlamış, yani sperm ve oogonium farklı hücelerde gelişir duruma gelmiştir. Nihayet, ilk olarak volvox’larda eşeysel hücreler vücudun belirli bölgelerinde yapılmaya başlamıştır (Şekil 3). Erkek ve dişi yapılarının ortaya çıkması ile birlikte, bununla uyumlu yardımcı eşey organları, davranış biçimleri, metabolizma ve sosyal davranış biçimleri de gelişti.

    Hayvanlar aleminde bundan sonraki çok hücreli yaşam süreci süngerlerle devam eder. Süngerler hayvanlar aleminin bilinen en eski üyesidir. Süngerlerin ortaya çıkışı günümüzden yaklaşık 600 milyon yıl öncesine rastlar. Bunlar eşeysiz üremelerinin yanı sıra, oosit ve sperm oluşturarak eşeyli üreme de gösterirler. Aslında hermafrodit olan her sünger farklı zamanlarda hem sperm hem de oosit üretebilir. Suya atılan spermler daha sonra başka sünger tarafından alınır ve mezenşim içinde oositle bileşerek zigotu oluşturur. Larva biçimindeki zigot bir müddet sonra dışarı atılır ve yeni bir bireyi geliştirir.

    Bu dönemden sonra bir türün erkek ve dişi eşeylerinin ayrımı daha belirginleşmeye başlamıştır. Erkek-dişi ayrımının belirlenmesinde çevresel ya da genetik faktörler rol oynayabilir. Canlı türlerinde cinsiyet ayrımı sadece genetik yapıyla ilgili değildir. Bazı canlılarda çevresel faktörler de embriyonun erkek ya da dişi yönünde gelişimini belirleyebilir. Örneğin bir kaplumbağa türü olan Emys orbicularis yumurtası 28°C’nin altında kalırsa tamamen erkek fenotipte gelişime uğrarken, 29.5°C’nin üzerinde %100 dişi gelişimi görülür.

    Ayrıca, 25 000 balık türü arasında bazıları güç gösterilerinin neden olduğu sosyal uyarılarla nöroendokrinolojik değişikliklere uğrayarak cinsiyetlerini değiştirebilirler. Hermafrodit özeliğe sahip olan erişkin balıklar, sosyal konumlarındaki değişiklikler neticesinde GnRH ya da aromataz reaksiyonu üzerinden erkek yönden dişiye ya da tersine geçiş gösterebilirler.

    Yapılan çalışmalar, bu gün için seks kromozomları olarak bilinen X ve Y’nin çok önceleri diğer otozomal kromozomlar gibi kromozomlar olduğunu önermektedir. Bu homolog kromozomlar bir nedenden dolayı aralarında gen alışverişini (rekombinasyon) kaybederek, diğerlerinden ayrı bir özellik kazanmış oldular. Gen değişiminin kaybolduğu alanların genişlemesi ile birlikte, bu kromozom çifti tamamen otozomlardan ayrılmış oldu.

    CİNSİYET AYRIMI İÇİN XY GEREKMEZ

    Sry yakın zamana kadar memelilerde cinsiyet tayininden sorumlu tek gen olarak biliniyordu. Oysa otozomal genlerdeki değişikliklerin de XY bireylerde sex reversal sendromuna neden olabileceğinin gösterilmesiyle dikkatler X ve Y’nin dışındaki otozomal kromozomlara çevrildi. Yakın tarihli araştırmalar eşey ayrımının otozomal somatik kromozomlar tarafından da yönetilebileceğini ortaya koymuştur. Gerçekten de, kuşlar da dahil olmak üzere tüm memelilerin somatik kromozomları üzerinde Sox9 (SRY-box related-9) adlı bir genin, günümüzde Y kromozomu üzerinde bulunan Sry geni ile aynı fonksiyona sahip olduğu gösterilmiştir. İlginç olarak, Sox9’un yönetimi doğrudan Sry bağımlıdır. Sox9’un görevi iskelet gelişiminin yanı sıra seks tayini de yapmaktır. Dolayısıyla Sox9’un, atasal cinsiyet belirleyici bir gen olduğu ve bunun görevini günümüzde Y kormozomu üzerinde bulunan Sry’nin yaptığı önerilmektedir. Sox’un ne zaman geliştiği ise aydınlığa kavuşmuş değildir.

    Y kromozomunda lokalize SRY dışında, X kromozomu üzerinde lokalize DAX1 geninin de erkek-dişi ayrımında rol aldığı gösterilmiştir. Kromozom 9 üzerinde yer alan DMRT geni de mutasyona uğradığında, SRY+ erkeklerde dişi yönünde cinsiyet değişikliğine neden olmaktadır. Sonuç olarak, Sry tarafından Dax1’in inhibe edilmesi ile birlikte, erkekliği belirleyen Sox9 ve DMRT genleri aktive olarak testis gelişimi sağlanmış olunur.

    veriler de, bir zamanlar eşey farklılığının otozomal kromozomlarca yürütüldüğünü ve bu genlerin işlevinin ileride Y kromozomu olacak başka bir kromozomun salgıladığı protein tarafından kontrol edildiğini vurgulamaktadır. Zaman içerisinde Y kromozomunun farklı bir hücrede kalmasıyla, sadece Y kromozomu içeren hücre o canlının erkek yönünde gelişmesine yol açmış ve neticede erkek eşeyi meydana getirmiş olabilir.

    Bilindiği gibi erkek ve dişide gen içeriği aynıdır. Ama bazı genler erkekte bazıları ise dişide aktifleşerek işlev görür. Bu ayımı sağlayan ise başka gen gruplarıdır. Buna düzenleyici gen diyebiliriz. Erkek ve dişi ayrımının olmadığı bir dönemde eğer böyle bir düzenleyici gen ortaya çıkarsa, artık o noktada hücre de erkek ya da dişi kimliği kazanmış olur. Bundan birkaç milyar yıl önce mutasyon sonucu ya da dışarıdan alınan bir düzenleyici gen grubu o hücreye böyle bir ayrıcalık kazandırmış olabilir (15). İçinde bulunduğu hücrenin bölünmesi sırasında eğer bu gen grubunun bir kısmı diğer hücrede kalmışsa, doğal olarak her iki hücrede farklı genleri aktive edeceklerdir. Dolayısıyla bir hücrede bazı genler aktive olacak ama geri kalan genler aktive olamayacaklardır. Bunun tam tersine, diğer hücrede ise diğerinde aktive olmayan genler aktifleşirken, aktif olanlar inaktif kalacaklardır. Hücrenin bir bütün olarak çalışması bu iki gen grubunun bir araya gelerek eksiklerini tamamlamasıyla gerçekleşecektir. Sonuçta belirli genlerin işlevini düzenleyen gen grubu farklı iki bireye dağılmış olur. İşte, ilk eşeyselliğin bu şekilde ortaya çıktığı söylenebilir.

    İşte erkeklerde neden meme olduğunun sorusunu bilim cevaplıyor. Ya Kuran ve Allah bu duruma ne diyor?

  27. Yasin said

    Ya filiz ne kadar cahilsin.Önce iki hücre karşılaşmış Biri ötekine demişki gel bi birleşelim bakalım nolcek. Oda kabul etmiş. AAAA ode ne bi ayak ortaya çıkıvermiş. Tabi bu ayak gel zaman git zaman düşünmüş demişki bi iki hücre daha çağırimde bakalım nolcek. aaa oda ne bi bacak olmuş. bacakta demişki bi iki hücre çağırimde göbek.sonra göğüs.. baş boyun böyle devam etmiş. İŞTE İLK İNSAN BU ŞEKİLDE ERKEK olarak ortaya çıkmış sonra bu erkek demişki hep birleşcek değiliz ya bide ayrılalım bakalım nolcek. kendi kendine ikiye bölünmüş ve ilk eşeysiz üreme olmuuuş. aaa buda ne bi KADIN. Tabi bu gelişme süreci baş kısmındanda başlayabilir. ŞAKA BİR YANA islamustundur.com. SİTESİNDE BU KIYTIRIKLARA TOKAT GİBİ HEMDE BİLİMSEL CEVAPLAR VERİLMİŞ. Atalarının yazdıkları hadis kitapları ile milleti kandırmaya çalışan bu dört sapık sanki kendi çok anlarmış gibi ordan burdan çaldıkları ile bana bilim adamlığı taslıyor. Benim aklım şunu almıyor. Nasıl oluyorda insanlar ve hayvanlar çift çift ortaya çıkıyor. Çiftlerden birinin ortaya çıkması imkansızken aynı zamanda aynı çiftin tesadüfen ortaya çıkması ne kadar imkansızdır. Bu arada ateist arkadaşımız kıvırmış gene. Garibim kendide bilmiyor ya nasıl evrimleştiğimizi. Ordan burdan çaldıkları ile milleti kandırmaya çalışıyor. Kusura bakmada varlıkların tesadüf sonucu birden yerden bittiğine inanmaktansa bir yaratıcının varlığına inanmak daha mantıklı geliyor hemde sonsuz ve sınırsız eşi benzeri olmayan bir yaratıcı. AYRICA İNSAN VE MAYMUN ortak atadan türemiş tamam da bunları kim yaratmış. Yeryüzünde Allahın nimetlerini sarfederken bu ne kibir (şeytanda böyle yapmıştı) firavuna onca mucize gösterildiği halde inanmak istemedi Ben sende Firavunun, Nemrutun kibrini görüyorum. Hiçbir iyilik mükafatsız hiçbir kötülükte cezasız kalmaz. Allah (cc) kul yoldan sapmak istemedikçe saptırmaz ama sen istemişsin ve her kurana baktığında küfrün artacak. Sen iflah olmazsın artık (Allah dilemedikçe). 3 günlük dünyada cebine giren 3-5 kuruş mezarda seni kurtaramayacak. Bir kefenle ineceksin o karanlık toprağın altına. Ve yalnız kalacaksın ne yanındaki arkadaşların ne annen ne baban ne teknoloji ne bilim ne internet sana bir fayda vermeyecek. Sadece amellerin…. Bu sözlerimde anlayana ibretler var. Zaman ve mekan değişebilir her zengin kabile refahı ile övündü Yaradana kafa tuttu ama onların yerinde yeller esiyor. Ama görünen oki insanlar hiç değişmiyor hep aynı. Allah onca ibret vermiş hala hallerine şükretmezler. Vay Allahın ayetlerini çarpıtmaya kalkanların haline!!! Sizden Kuranda ziyadesiyle bahsediliyor. Bilim ve teknoloji dediğin şey sadece hayatı kolaylaştırır. Peki başka faydası var mı? Beni ölümden kurtarabilr mi? HAYIR!!! Ölüm haktır ve her nefis ölümü tadacaktır. Peki ya sonrası… İşte ondan sonrası hepimiz için çok çetin bir an. İnsanoğlu kendi kıyametini kendi hazırlıyor zaten. Bozduğumuz dünyaya bak. Depremler, seller, kasırgalar ozon tabakasının delinmesi… Genede hiç ibret almıyorlar. Bu acımasız teknoloji ve bilimde bunları engellemek için hiç bişey yapmıyor. Bilakis bunları tetikliyor (küresel ısınma vb).

  28. Yasin said

    Görüyorumki yazımı oraya koymak işinize gelmedi. Nede olsa islamustundur.com sitesinde size tokat gibi vurulan cevapları insanların görmesini istemiyorsunuz. Yalanlarınız gün gibi ortaya çıkıyor ya işinize gelmiyor. Ne o sizin bilim ve teknoloji hala ölüme çare bulamadı mı? Yoksa bu zaman zarfı içinde ölümsüzlük iksirinimi arıyorsunuz. Ne çaresiz kullarız de mi? Sonumuz hep aynı hep aynı. Bir imanımız ve yaptığımız iyilikler bizi kurtaracak. Amaaaan kime diyorum adamlar yoldan çıkmış bi kere….. Genede Allah ölmeden iman kuran nasip etsin. Nede olsa ecel anında lazım olan bilim ve teknoloji değil imandır.

  29. islamiyetgercekleri said

    Sizin yalanlarla sahtekarlıkla dolu sitelerinize cahiller inanırlar.
    İslam karşıtı gerçekleri söyleyen onlarca site kapatıldı? Neden korkunuzdan hack edilip ortadan kaldırıldı yada kapatıldı. İslam anlayışı gerçeklere verecek cevap bulamayınca saldır yok et. Gerekirse öldür. Turan Dursun gibi..

    http://www.islamiyetgercekleri.org
    http://cevaplar.wordpress.com
    http://ateizm.org
    http://www.iilhanarsel.org(Daha önce 4 kere kacklendi)

    İslamüstündür sitesi bilimden ve gerçeklerden uzak yalanlarla dolu bir sitedir. Orada bizlere söz hakkı bile verilmez. Al gülüm ver gülüm sadece. Tokatmış. Asıl tokadı yukarıda ve onlar gibi hack edilen yasaklanan onlarca site attı sizlere ki korkunuzdan Müslüman işi şiddete başvurdunuz hemen…

  30. islamiyetgercekleri said

    Ben gülmek istediğim zaman İslamüstündür sitesine girip gülüyorum. Mizah kitabı gibi.

    Örnek..
    İri bir adama bakıyoruz ayağı taşa takılıp yere düşüyor beyin kanamasından ölüyor. Küçük bir bebek apartmanın 5. Katından düşüyor burnu bile kanamıyor, yaşıyor. Normalde vücutlarının sağlamlığına bakınca tersi olması gerekir.

    Bu mu bilimsel?

    Bebeklerin kemikleri olgunlaşmamıştır, kıkırdaktır ve esnektir. Aynı zamnda aşağı düşüşte hız kütle ile orantılıdır. Ne kadar ağırsa o kadar hızlı düşer.
    Aynı şekilde vücudun hassas organları vardır eğer düşüşte darbe bu organlara alınırsa ölüm ihtimali yüksektir. Yetişkinlerde ağırlık bel üstündedir ve düşüş genelde bel üstüne özellikle kafa üzerine gerçekleşir.

  31. mesut said

    ARKADAŞ TAKILIP KALMIŞSIN MEMELERE memesiz huriyi sen istermiydin? cennette olayımda hurisiz kalayım.. senin beynini yıkamışlar bence peygamberimizin çift cinsiyetli birisini tanımadığını nereden biliyorsun?
    “Müşrikleri nerede bulursanız öldürün” (K. Tevbe 5; Al-i Imran 85) Buna karşı “Dinde zorlama yok” (K. 2 Bakara 256)

    bu ayetlerin anlamını tefsirini biliyormusunki? medine döneminde putperestler için söylendi belkide tam bilmiyorum dinde zorlama yok evet peygamberimiz yahudilere onların kitaplarıyla hükmetmiş

  32. islamiyetgercekleri said

    Memelere takılan ben değilim. Kuran gibi İlahi bir kitapta memelerin işi ne? Demek ki Araplar düşkün.. Cennette Hurilerin memeleri ne işe yarayacak? CEVAP?

    Peygamber çift cinsiyetten habersizmiş. Allahı da habersiz.. O yüzden herşeyden dişi erkek yarattık der Kuran. Ama her şey dişi erkek değildir.. Eşeysiz bile canlı var. Ne erkek ne dişi..

    Dinde zorlama yok denmişse yoktur. Sonra kalkıp o şu halde inmiş şuna söylenmiş deyip kıvırtamazsınız. Dinde zorlama yok dendiyse bu ayet neyin nesi..

    Kendilerine Kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.(9.Tevbe/29)

    Ya buna ne diyeceksin
    Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varis yeridir!(Tevbe/73)

    Enfal-39 ‘Fitne ortadan kalkıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın…’

    Bak 21.yy örnekleri size. Zorlama mı değil mi? Hangisini emretmiş Kuran inananlar ne yapmışlar.

    O öyle barış diyen ayetler Mekke de Muhammed kuyruğunu kıstırıp dolanırken gelmiş. Ama Medinede kuvvetlenince acımak yok…

    Kuzey Osetya’da ki Müslüman teröristler ilkokulda bombaları atmadan önce dua ettirdiler, bombaların patlaması ile çoğu minik öğrenciler olmak üzere 394 kişi öldü

    Karaburun’da bikini ile denize giren kıza dinciler saldırdı
    Ulus’ta oruç dayağı Ankara’da sokakta sigara içen TRT çalışanı ile arkadaşı, oruç tutan bir grubun saldırısına uğradı.

    2003 Yılında İstanbul’un göbeğinde oruç tutmayana saldırı.

    Bahriye Üçok -Muammer Aksoy – Uğur Mumcu – Onat Kutlar – Konca Kuriş – Ahmet Taner Kışlalı – Turan Dursun – Ümit Kaftancıoğlu – Cavit Orhan Tütengil – Teslime Nesrin – Salman Ruşdi – Çetin Emeç

    Sivas Madımak katliamı.. Bunlar nedir.. Müslüman mı yanlış anlıyor, Allah mı anlatamamış?

  33. Yasin said

    Bende gülmek istediğimde bu siteye girip kahkahalarla gülüyorum. Ne kadarda kültürlüsünüz valla iftihar ettim. Aklınızı tomurcuk memeli hurilere takmışsınız sanki kuranda başka ayet yok gibi. Ayrıca Rabbim bu dünyada bir kadın ve bir erkek yaratmış ki her ikiside memeli. Ahirette de böyle olması gayet doğal. Sen sapıklık arıyorsan televizyona bak. Ha bide takmışın Sivastı madımaktı. başkacada bildiğin yok zaten. Bide işe yaramaz üç-dört isim yazmışın. Bu insanlar Türkiye için ne yapmış sanki Çanakkalede şehit düşmüşler. Keşke öldürülmeselerdi bari bu kıytırıklar şimdi kahraman olmazdı. Ayrıca eşeysiz canlıda ikiye bölününce çift oluyor tabi SALAK bi ateist bunu akıl edemez. Ona göre illa eşeyli üreme olunca çift olunur. Sen maymun olabilirsin ama biz Hz Adem ve Havva’dan geldik. Ancak bi ateist bu kadar bilimsel bir evrim teorisi keşfedebilirdi. Maymun oğlu maymunlar. (Zorunuza gitmiyor değilmi nede olsa ceddiniz). Valla direk http://www.androloji.org adresine girip kopyalayıp kopyalayıp yapıştırmış. Cins zaten kendi bilse şaşardım. Ayrıca takmışın bi savaş gidiyorsun. Fitne, adam öldürmekten daha kötüdür.Çünkü fitne daha çok ölümle sonuçlanır. Sen bunu bilmeyecek kadar kör ve cahilsen onuda ateistliğine veriyorum. Ne de olsa bi ateist kafasını ancak hinliğe çalıştırır. Zaten şimdiye kadar doğru dürüs bi laf ettiğinizide görmedim. Birde eğer bi müslüman namaz kılmazsa, içki içerse ama bunların günah olduğunu bilirse kafir olmaz günahkar olur. Bizim dinde afaroz falan yok. İnsan sapıtmadıkça Allah şaşırtmaz.

  34. islamiyetgercekleri said

    Öncelikle bu yazınızla cahilliğinizi iyiden iyiye açığa vurmuşsunuz. Ve yalancı asılsız iddialarla dolu Müslüman söyleminiz bunu ispatlıyor. Evrim insanın atası maymundur demez. Bunu saptıran sizlersiniz. Evrim insan ve maymun ortak atadan türemedir der. Ayrı iki dal. Zaten okuyup etmediğiniz buradan belli. Neli Armstrong u olmadığı halde Müslüman yapan aklı selimler bu yalanı uydurmuş papağan gibi bütün Müslümanlar söylemeye devam etmekredirler.

    Yalanlarını yutturmak için ha bire yemin eden ve lanet eden bir Tanrının ve Bilimsel gerçekleri baltalamak için diller döken bir adamın soyundan gelmektense, alçakgönüllü ve haddini bilen bir maymun ile aynı ortak atadan gelmeyi tercih ederim.

    Sizin dininizde afaroz yoktur. Dinden döneni direkt öldürürsünüz zira..

    Tabigülersiniz sizin gibi bir sürü Müslüman burada yazıyor. Memelere takan ben değilim. Muhammed takmış. Baksana evrensel denen kutsal bir kitapta anlatıyor o memeleri. Ne işe yarayacaksa o memeler.

    İnsan dini, dili, inancı ne olursa olsun insandır. Tabi siz Arap kafasındasınız anlamazsınız insanlıktan, insan olmaktan. Kuran insan hakları evrensel bildirgesi ile tamamen tezattır. Al bak sana Kuran ve İnsan Haklarının karşılaştırması iyi izle..

    Ben size hala salak demiyorum. Kuranı okumamışsınız bir dişi ve bir erkekten çift olarak yarattım diyor. Ayakkabı çifti mi zannediyorsun sen yoksa?

    Bak işte buda Müslümanların inandıkları Kurana göre yaşamları..

    Sen bilim adamlarının açıkladıkları gerçeklerle bile alay ediyorsan senden zaten medeni bir insan olmaz. Arap Bedevisinin aklınıda almışsınız sizler.

  35. Yasin said

    Sen darwin’e bilim adamımı diyorsun sizde http://www.islamustundur.com/konular/darwinizm.html sitesinee girinde evrimci arkadaşlarınızın (hani şu bilim adamı olan cinsten) şüphelerine tanıklık edin. Naısl bilim adamları ise iddialarını tezlerini hilelerle ispatlamaya çalışıyorlar. Bide İnsan dini, dili, inancı ne olursa olsun insandır demişsin ama nedense sitenin başından sonuna kadar fasiştlik yapmışsın. Aklın sıra Türkleri milliyetçilik duygularıyla kandırcan. Senin sitelere girdim, ama bu insan hakları bildirgesinin sadece avrupalı ve amerikalı vatandaşlara özgü olduğunu yazmayı unutmuşlar. O yüzden onlar içinde müslüman öldürmek sevap demi? Avrupa ve amerikadan başka dünyanın hangi yerinde bu haklar uygulanıyor, mesela Irakta, Afganistanda Çeçenistanda da bu haklar geçerli mi? Hiç sanmıyorum. Hadi ordan kimi kandırıyorsunuz sizi onun bunun uşakları. Sen Arabı aşağıla zenciyi aşağıla kızıl deriliyi aşağıla bide türklüğünle amerikanlığınla övün. Sonrada insan hakları de. Sen bu sitenin başından sonuna hakaret yağdırmışsın peygamberime Allahıma kitabıma, bide hala kendini terbiyeli yaptın koydun kenara süs biberi gibi. Geleneklerle İslamı karıştırmayalım lütfen. İki atesitin hazırladığı bu 2 kıytırık video mu bizim inancımızı sarsacak. Zaten İslamiyete müslümanlar kadar zarar veren yok. Bu bir gerçek. Ama bunları bu hale getiren güçler kim orası muallak. Gerçi biliyoruz da neyse. Doğru eğriyi her zaman geçer. Ahhh ah şu insan hakları ne zaman avrupa ve amerika dışındaki ülkelerede uygulanacak. o günleri iple çekiyoruz. Ayrıca ha maymunla insanın atası aynı ha insan maymundan gelmiş. Ne fark var. Neticede insanın maymunla akraba yapmışsınız. Yani kendiniz gibi düşünenleri, yoksa şükür bizim maymunlarla bi akrabalığımız yok. Allah (cc) Kuranda ne güzel demiş o kafirleri dost bilmeyin diye. Ama biz onun sözüne uymamışız ki demek bu fitneler dünyada bu kadar müslümanı canına kıyıyor. Demek ayet doğru söylemiş de mi? Bunlarda adama dost olmaz gerçekten. Bush gibi puşttan dost mu olur? Kuran açık açık uyarıyor. Yahudiden dost mu olur? Aha da yaptıkları meydan da. Rabbim geleceği biliyorda söylüyor Bakın işte o kafirler şimdi kardeşlerimizin kanını içip besleniyorlar. Hadi yalan de!!!

  36. islamiyetgercekleri said

    İslamüstündür gibi bilimsel temelden uzak bir sitede Evrim hakkında bilim dışı yazılara cevaplar verilmiştir.

    Cevaplar tokat gibi suratlarına yapıştırıldığı için Arap Telekom bu siteye girişi engellemiştir..

    http://cevaplar.wordpress.com

    İşte Müslüman taktiği gerçeklere cevap veremeyince ya öldürürler yada yok ederler ortadan. Zavallı Konca Kuriş de pisi pisine gitti.

    Ama ne oldu siteye erişimi engellediler. Şimdi bir yerine onlarca site var..

    http://yaratiliscilaracevaplar.wordpress.com/

    http://cevaplar1.wordpress.com/
    http://www.evrim-teorisi.org/
    http://haci-haci.typepad.com/hacinin_yeri/

    İnsan hakları bildirgesi evrenseldir.. ABD de ve Batıda kim İsa ya laf etti diye öldürülmüştür?
    Günümüzde kimler bellerine bomba bağlayıp havaya uçuruyorlar, okul basıp minicik çocukların ölmesine sebep oluyorlar?

    ABD Emperyalizmin derdinde. Sizler asıl onların uşaklığını yapmaktasınız. Ne çabuk unuttunuz Tayyip ilk seçimde soluğu Puşt un(Bush un) yanında almıştır.. ABD Allah Allah diyip saldırmıyor ki hem. Petrol petrol diyip saldırıyor.. İkisinin arasındaki farkı iyi belleyin.

  37. Yasin said

    İslamda intihar eden asla cennet yüzü göremez. Bu beline silah bağlayanları islamla ne hakla bağdaştırırsın. Bu ne cüret. ABD ve Batı zaten Hz İsa’ya saygı duymuyorlar ki onun için bişeyler yapsınlar. Onların derdi Hz İsa adı altında günah çıkartıp kiliselerde para toplamak. Ayrıca onlar da müslüman oldukları için insanları öldürüyorlar. Mesela Bosna, Kosova, Çeçenistan, Irak, Afganistan gibi müslüman ülkelerde yaşananlar dünkü olaylar. Unutmadık. Kaldı ki çoğu zaten sizin gibi ateist (saçma bi din olduğu için). Bu beline bomba bağlayanlara asla hak vermiyorum ama İsrail’de yaşanan bunca Filistinli çocuk katliamına bir misilleme sadece. Yanlış bi mantık. Ama insanoğlu her zaman hırslarına yenilmiştir. Ayrıca bana evrim teorisi diyip durma. Sende çok iyi biliyorsunki bu teori henüz ispatlanmış değil. Bunu bütün dünya biliyor. Sen hala Darwin’e takılmış kalmışsın. Siz evrimciler daha kendi aranızda nasıl evrimleştiğiniz konusunda mutabakata varamamışsınız. Bizim nasıl size inanmamızı bekliyorsunuz. http://www.islamustundur.com./fitraten.html burada ünlü ateistlerin tanrıya nasıl inanmaya başladığı yazıyor.EVRİMLEŞME DİYE BİR ŞEY YOKTUR. Eğer olsaydı hepimiz mutasyon sonucu yamuk yumuk olurduk. KOMEDİİİİ Sizde biliyorsunuzki bir yaradan var ama sadece kafa tutuyorsunuz. Tıpkı Firavun gibi.

  38. islamiyetgercekleri said

    İyide Kuran onu intihar saymaz ki. Sizin Kuranı okuduğunuzdan şüpheliyim. Beline bomba bağlayıp Allah yolunda patlatıp ölen şehid olup cennete Hurilerle oynaşmaya gider…

    NISA SURESİ
    İnananlar, Allah yolunda savaşırlar, kâfir olanlar, Şeytan yolunda savaşırlar. Savaşın Şeytan’ın dostlarıyla ve şüphe yok ki Şeytan’ın hîlesi zayıftır.

    Görmez misin savaştan el çekin ve namaz kılın, zekât verin denenleri? Onlara savaş farz edilince içlerinden bir kısmı, insanlardan, Allah’tan korkar gibi, hattâ daha da fazla korkmaya başladılar da ne olurdu, yakın olan ölümümüze dek bu emri geciktirseydin, bize savaşı emretmeseydin dediler. De ki: Dünyanın zevki azdır, âhiret ise sakınanlar için daha hayırlıdır ve onlar, hurma çekirdeğinin içindeki incecik kıl kadar bile zulüm görmezler.

    İşte bak şimdiki ayete göre bu intihar değildir. Şehadettir..

    Allah, müminlerden canlarını ve mallarını cennet kendilerinin olmak üzere satın almıştır. Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler. Bu, Allah’ın, Tevrât’ta, İncil’de ve Kur’an’da üstlendiği gerçek bir sözdür! Kim Allah’tan daha çok sözünde durabilir? O halde O’nunla yaptığınız bu alışverişinizden ötürü sevinin. Gerçekten bu, büyük başarıdır.? (Tevbe, 111)

    Bu ayete göre bir mücahidin bedeninin Allah’ın malı olması demek o bedenin Allah yolunda yeri geldiğinde infak edilmesi demektir: “Ve onlar ki, infak ettiklerinde ne israf ne de cimrilik ederler; ikisi arasında orta bir yol tutarlar.?

    (Furkan, 67) Buna göre itidal korunmalı ancak itidalin korunması cimrilik etmeyi de engellemelidir. Şüphesiz infak hem malla hem de bedenle ilintilidir. Bu noktada bedendeki bir tasarrufa yüce Allah şu ayet-i celilesinde izin vermiştir: “Kendileriyle savaşa girişilenlere, zulme uğradıklarından dolayı savaşmaya izin verildi ve şüphe yok Allah’ın, onlara yardım etmeye gücü yeter elbette. O kişilerdir onlar ki ancak Rabbimiz Allah’tır dediklerinden dolayı haksız olarak yurtlarından çıkarıldılar…” (Hac, 39-40)
    Sonuç. Kurana göre bedenin kutsallığı daha önemli bir amaç uğruna kendisine zarar verilmesini engellemez.

    Biraz inandığınız kitabı okuyun yaa.

  39. islamiyetgercekleri said

    Ünlü ateistler kimlermiş. Yine İslamın uydurduğu yalanlar bunlar. Neil Armstrong, Kaptan Cousteau, yok Michael Jackson Müslüman oldu yalanları gibi. Siz ancak kendinizi kandırırsınız bu sitelerde. Cahil Müslüman ne bilsin yabancı dil ki yabancı kaynakları okusun..

    Evrim teorisi onca yıla karşı yıkılmadan kaya gibi ayakta duruyor.

  40. balli said

    ali şen başkan fenerbahçe şampiyon al benden o kadar ne diyorsunuz laaaaaa

  41. balli said

    evrim teorisi yıkılmadan yıllarca ayakta olabilir adem den beri den din ve allah ta yıkılmadan ayakta bizim daha cok zaman biz kazandık kac kac

  42. htkriy said

    @Hikmet:
    cok komik hem inancsizim diyorsun hemde Muhammed derken (a.s) koyuyorsun. Turan Dursun’a da yalanci diyorsun. O insanlar gibi akilli olsaydin zaten bu tür celiskili tuhaf yazilar yazmazdin.

  43. htkriy said

    Ya Yasin kardesim. Gitte müzeleri gez be kardesim. Elle tutulur kemikleri gör. Avrupanin ortasinda bulunan Neanderthaler’i gör. Git lucy’i gör. Evrim teorisine hala sacma sapan nedenlerle karsi cikiyorsunuz anlamiyorum, Neden?. Kuran deseydi inanirmiydiniz! Bana sanki Afrikaya gidip te insanlarin kemikleri ile bizzat ilgilenmissiniz gibi. Siz Dinazorlarin yasadigina, Mamutlarin gecmiste varolduguna da inanmasiniz. Allah’a inanmak demek evrime karsi olmayi gerektir mezki bu düpedüz cahillik. Tutturmussunuz Darwin de Darwin. darwin öleli yillar oldu ondan sonra gelen 10.000 civarinda nice antropologlar var, sana iskelet gösteriyor adam. NE YANI INSAN GÖKTEN ZEMBILLE MI DÜSTÜ. HAYRET YA.

  44. htkriy said

    Hic bir din öldürmeyi hak göremez. Hangi sebebten olursa olsun. Allah insan öldürmek yasak ama mecbur kalirsaniz, inanmayani öldürün diyemez. O zaman affedici, barisci bir Tanri’dan söz edilemez. O KADAR .. Öldürün kelimesinin hicbir kutsal kitapta yeri olamaz .. Bunu yine de burada inatla savunursaniz vicdaninizdan ve insanliginizdan süphe etmek gerekir. Alin benden de o kadar……………….

  45. bunasildin said

    Kuran müminlere ahirette göğsü yeni tomurcuklanmış kız çocukları vadediyor. Ben aradım bulamadım. Acaba bi bilen var mı , mümin kadınlara ne vedediliyor? Onlara yazık değil mi ?

  46. oklukirpi said

    Bence Türkiye’nin yakin siyasi tarihindeki yogun politik din sömürüsü, dinin türlü çikarlara alet edilmesi vs. bu ülkenin aydin insanlarinin dinle olan barisina büyük zarar verdi. Bence sömürünün araci olan dogmatik ve yobaz Islam’la gerçek Islam’i ayirmak gerekir. Bu ülkenin kafasi çalisan insanlari yobazlar ve çikarcilar yüzünden Islam’a küsüp bu dini tamamen cahillerin ve din baronlarinin eline teslim etmemeli. Her din gibi Islam’in da çaga ve bilime ayak uydurabilmek için pozitif elestiriye ve reformasyona ihtiyaci vardir. Tabi ki yobazlar buna karsi çikacak, Kuran’da yazilan her kelimenin mutlak bir gerçek oldugunda israr edecek, daha önce defalarca yaptiklari gibi dogmatik dine elestiri getirenleri cebren yildirmaya, damgalamaya ve hatta öldürmeye kalkisacaklardir. Ama bu dönemde Islam’in en çok onu elestirip modernlestirecek cesur ve aydin insanlara ihtiyaci vardir. içinde bazi bilimsel çeliskilerin ve eksikliklerin olmasi Kuran’in büyük tarihi, kültürel ve mitolojik degerinden bir sey eksiltmez. Tabi ki Kuran’da o dönem henüz bilinmeyen seyleri bulamazsiniz. En basiti, Kuran’da bir Amerika kitasindan, kizilderililerden vs. bahsedilmez, neden? çünkü böyle bir kitanin varligi o zamanlar bilinmiyordu. Kuran’i anlamak demek ona kayitsiz sartsiz inanmak, ezberlemek veya tapmak demek degildir. Kuran’i anlamak demek onun tarihi, mitolojik ve siyasi yönlerini iyisiyle kötüsüyle elestirip sorusturmaktan korkmadan anlamak demektir. Aslinda Islam bilimsel düsünceye ve mantiga diger semavi dinlere göre daha çok deger veren bir dindir. Islam’i toptan kötülemek yerine onu iyice anlayip iyi yönlerini ön plana çikarmayi becemeliyiz. ilk dönemlerinde bilim ve kültürde çok ilerleyen Islam topluluklarinin yobazliga sonradan düstügünü unutmamali, bunun nedenlerini arastirmaliyiz. Bu arada küçük bir elestiri de benden. Islam diger inançlara karsi hosgörülüdür denmis. Diger tek tanrili dinlere evet, ama Islam çok tanrili dinleri sürekli asagilamis ve putataparlikla suçlamistir. Hz Muhammed’in Kabe’deki putlari kirdirtmasi da bir hosgörü örnegi degildir. O putlarin büyük bir sanat degeri vardi.

  47. drihsan said

    aynı sureden iki ayet veriyorum. yorum sizin, akıl sizin, izan sizin…

    Mâide 69
    İman edenler ile yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlardan Allah’a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir.

    Mâide 51
    Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.

    bunların arasında da hiç bir çelişki yok tabii.

  48. islamisavunma said

    yaw bu sıtenın yapımcsı kendını akıllı sanan bır zavallı…
    yuzeysel bir kişilik..
    hem psıkolojı de; kendı düşüncesınden baskasını kabullenemeyen namında bır hastalık var ona tutulmuş!
    akşama kadar güneşten bahsedın; doğmasa ınanmam der.
    yani kuranı kerimi inceleyıp hayran kalan filozoflardan akıllı sanıyor kendını…
    bızım işyerınde de bı tane var…sapık…
    en sonunda çıldırdı 🙂
    aklını başına devşir…
    daha vaktın varken…
    ziya gokalp gibi basını duvara vura vura azaba atılırsın bak…
    ne kaldı ki ölmene!

  49. islamisavunma said

    darwin gerzeğine her zaman gülmüşümdür…
    inançsızlığın düşürdüğü komık zayıflıklar…
    darwinin teorısıne göre; bu bılgısayarlar kendı kendılerıne meydana gelmişler…[ nasıl olacaksa artı]
    hatta beyınsız darwının; herşeyın topraktakı cansız maddelerın yanyana gelıp, yanlışlıkla bırbırlerıne değmesınden canlıların ve hatta düşüncenın meydana geldıgını ıddıa ettıgını duydum…
    acaba darwın baklava tarıfını nasıl verecektı;?
    tepsı yere düştü, un’u rüzgar savurdu[ pencere acıktı olması lazım, onu da kedı açtı ] musluk patladı su içine aktı[ yetecek kadar, sonra musluk düzeldi] sonra şeker pancarı şekere dönüştü [ fabrıkaya gerek yok, tıpkı hücrelerın kendı kendıne olması gibi ] şeker un’la suyu gorunce dayanamadı; bana da yer yok mu deyıp içine daldı[ yıne yettıgı kadar] sonra demır [ister fırına atın, ister mıkrodalga fırına}] ateş derken kat kat tat meydana geldi… BİLİMADAMLARI; ALKIŞLARINIZ NEREDE DARWİN’E??? AYIP AMA EMEĞE SAYGI… HEHEHEEE :):):)
    CAHIL INSANLAR KOMEDI OLUYORLAR GERCEKTEN….
    BURADA KI MUSLUMAN KARDESLER! SIZIN DE EĞER SAĞLAM DELIL VE ISPATLARINIZ YOKSA; İSLAM DA 2. MAKAM OLAN MANTIK SEVIYESINE GELMEDIYSENIZ, BOYLE FELSEFECILERLE TARTISMAYIN. İLMİNİZ YETMEZSE İMANDAN OLURSUNUZ…
    FİKİR EDİNİN ONDAN SONRA TARTIŞIN…
    BİLGİSİ OLMAYAN KARDESLER ARASTIRMA YAPSINLAR…
    http://www.huseynisevda.com

    baklavanın tadı mukemmel olmuş bu arada darwın…bilimle yapılınca daha hoş oluyormuş…:)

    • fingolif said

      yazdıklarını açıkça söyliyim hastasına bakan bir doktor gözüyle okudum. tesadüf ve evrim hakkında hiç bir şey bilmiyorsun.

      reçetene gelinde;

      kör saatçi – richard dawkins

      bütün ön yargılarını fortmantoya as ve bu kitabı aç. kendine yapabileceğin en büyük iyilik olur.

      ayrıca bknz. “boeing 767 teorisi”

  50. islamisavunma said

    islamiyetgercekleri Diyor:
    Nisan 27, 2007 5:51 pm
    1- Fikirleri yüzünden Allah u Ekber diyerek sıkılan kurşunlarla kanları akanlar varken
    2- Gece ve karanlık ve yıldızlar üzerine yemin eden bir Tanrı söz konusuyken
    3- Güzeşin katlanıp, dürüleceği gibi bilimsel temelden yoksun zihinler ortalıkta dolaşırken
    4- Dünya üzerine düşen meteorları yıldız zanneden bir Tanrı söz konusuyken
    5- Yıldızların her zaman gökte aynı yerde durmadığını dünyanın ekseninden kaynaklandığının bile farkında olmayan bir Kitap varken
    6- Dünyaya en yakın yıldızın güneş olduğundan habersiz bir din varken..
    7- Bütün bu yanlış bilgileri bilimsel diye yutturmaya kalkan şarlatanlar varken

    Ben size daha ne desem azdır.

    ŞU SALAK KENDINI AKILLI ZANNEDIYOR;
    1.KAÇ TANE KURAN TEFSIRI OKUMUŞ MERAK EDIYORUM [OKUMADIGINI, VARSAYIMLARIN ADAMI OLDUGUNU BILIYORUM]
    2.DUNYA YA EN YAKIN YILDIZ GÜNEŞ MİŞ PUHEHAHHHAAAA[ SALAK İŞTE, BİLİM HEP ONUN GİBİLERİNİ ŞAŞIRTIYOR]
    3.YILDIZLAR DUNYA DÖNMESE DE KAINATIN İÇİNDE ZATEN AKIYORLAR DENIZ MİSALİ…[YILDIZLARIN MILYONLARCA GEZEGENDEN OLUŞAN, BIRBIRLERI ETRAFINDA DONEN GALAKSI KUMELERI OLDUGUNU DA BENDEN ÖĞREN]
    4.KARARIP DÜŞECEK OLAN YILDIZLAR; KIYAMETTEN BAHSEDILIYOR AHMAK… METEORLARDAN DEĞİL!!!
    5.BIRAZ KENDINE BAK…GÖZÜNÜ DARWİN Mİ İNŞA ETTİ?
    🙂

  51. islamisavunma said

    islamiyetgercekleri Diyor:
    Haziran 17, 2007 10:14 pm
    Dünyada 20.000 kişiden birisi çift cinsiyetli doğuyorsa bu hastalık değildir. Tanrı neden insanları erkek ve dişi yarattık diyor o zaman. Sorgulayınız… Madem bir hastalık neden toplumdan dışlıyorsunuz bu insanları? Tanrı neden bahsetmiyor bu insanlardan? Madem öyle neden Adem ilk yaratıldıysa(erkek olarak) erkeklerde meme var? Erkeklerde meme ne amaçla yaratılmıştır?
    ne yani memesiz mi olmak istiyorsun cahil??!!
    karızma meselesı bu…sanat

  52. islamisavunma said

    islamiyetgercekleri Diyor:
    Haziran 3, 2007 4:46 pm
    Elektrik gerçektir.

    ama senın aklın yoktur; çarpmıyor ne de olsa… 🙂
    harbi senın aklın… aklını gosteremezsen akla da ınanmayan zekisin sen 🙂 hehe

  53. islamiyetgercekleri said

    İslami savunma elektrik ile Allah ınızı yani Arap putunu aynı seviyeye mi koyuyorsun?

    Sanırım Nurcular baya beynini uyuşturmuş senin..

    Az sonra inek yeşil ot yiyor beyaz süt veriyor diye başlarsın..

    Şu Arap putu kimleri çarpmış acaba örnek verde öğrenelim..

  54. islamiyetgercekleri said

    İslami savunma…
    Önce kendine şu soruyu sor.. Meme nedir ve ne işe yarar?
    Meme bebeğin beslenme ihtiyacını karşılayan organdır.. Hepsi bu.. Peki erkekler süt üretir mi?
    İşlevi olmayan bir organın erkeklerde ne işi var?

    Evet erkeklerde meme olması bu Arap putu olan Al İlahın ne kadar da akılsız bir tasarımcı olduğunu gösterir..

    İslamisavunma sen komediyi bırakta bilimsel cevap ver.. Erkekte memenin işi nedir?
    Travesti olmayı kolaylaştırmak haricinde tabi..

  55. suretimsarap said

    Dincilerin kardeşlerimin yorumlarında düştükleri acizliğe bakınca gülsem mi ağlasam mı diyorum… Aslında üzülüyorum ama elden birşey gelmez. İnançlı bir insan için cidden zor bazı şeyleri kabul edebilmek. Zaman gerekir biraz. Aslında birbirini kırmaya hiç gerek yok ama düşünsenize onun kabul ettiği şeylerin yalan olduğunu uydurma olduğunu söylüyorsunuz ona. Psiklojik olarak ağır bi darbe elbette karşılığında bazen içerisinde şiddet ve öfke gizlenmiş komiklikle yazılan aşağılayıcı yazılar bulacaksınız. Bilimsel veya mantıklı cevaplar bulamayacaksınız. İnsanoğlu farkındalığı kavradığından bu yana hep aynı soruları sorar kendine. Cevapları belki hiçbirimiz bilmiyoruz belki hiçbirimizin ki değil. Ama bazen durup kendine bi bakmalı insan. İnandıklarına. Gerçeği bulamayız belki ama hayatımıza anlam katabiliriz. Bi tanrı var veya yok. var ama bilinç olarak bizim düşündüğümüz gibi değil. müdahale etmeyen bigbangi yaratan belki. Veya bizden daha üst bir bilinç var tanrıyla aramızda bizi gözleyen yöneten paranormal olayların nedeni… Herneyse… bilmiyoruz… Ama acı birşey varki dinci kardeşlerim (kardeş diyorum çünkü aynı dünya da aynı gemideyiz) yazık ki tüm evrenin yaratıcısı zamanın sahibi dedikleri yaratıcının kuran daki sözleri söylediklerini kabul ediyorlar.

    Tek kelime…

    DEHŞETE DÜŞÜYORUM…

    Dinci kardeşimde düşmeli… Hem de daha çok…

    Düşünsenize o yüce varlığın o sözleri söylediğine inanıyor.
    Hiç mi sormuyorsun kendine ya muhammetin sözleriyse (ki apaçık belli 🙂
    hiç mi düşünmüyorsunuz o inandığınız tanrı karşısında düştüğünüz aciz durumu…

    Allahınızla kendiniz arasına bi insanı sokuyorsunuz ve o insan ne derse allahtan geldi diyorsunuz.. İyilik üzerine sözler.. masalvari sözler dışında saçma da olsa tutarsızda olsa…

    ŞUNU SÖYLİYİM:

    SİZ DE FARKINDASINIZ…

    tek tavsiyem… korkmayın… düşünen insanlarsınız… düşünmekten korkmayın…
    o aklın sahibi sizsiniz muhammet değil…. ve yaratıcısı da muhammet değil…

    cennet mi? siz cennet için mi tüm bunları yapıyorsunuz? muhammetin belediye parkı gibi anlattığı cennet için mi? ben size daha cancanlısını anlatırdım 🙂 hayal gücüm daha geniş çünkü 🙂

    Ben yaşamımı anlamlandırmak için düşünüyorum… ve boşa yaşamıyorum…
    NEYİN DOĞRU OLDUĞUNDAN EMİN DEĞİLİM ELBETTE KANITIM YOK.
    AMA NEYİN YANLIŞ OLDUĞUNU ANLAYABİLİYORUM
    Yanlış yaptığım şeyler elbette oluyor.
    Ama şu an bunları buraya yazarken en azından 1 insanı kazanabilmek umuduyla yazarak iyi birşey yaptığımı düşünüyorum…

  56. ferman85 said

    aslında bi bakıma haklısın ben inanan bi insan olarak çok akılcı zekice cevap verilmmesini isterdim tezlerine ama bide benim bakış açımı belirtmek istedim:aslında işin püff noktasıda bu sanırım bakış açısı.nerden bakarsan öyle görürsün kuran daki gerçkeleri çürütmek başvurduğunuz yöntemler her ne kadar bilime dayansada kimseye faydası olmıyacak gerçekler.brown movment teorisi erkeğin memesi.bide empati yapalım yer değiştirelim hadi bakış açımızı tersine çevirelim insanlara ii olmayı,fakirlere yardım etmeyi,israf yapmamayı,terbiyeli ve ahlaklı olmayı öğütleyen bi din karşımız da basit olrak ele alırsak.eğer insanların hepsi sizler gibi inançsız olsa fikrimce ortaya kaçınızmaz bi kaos süreci çıkar insanların kendi iradelerini kullanmayı ummaktan başka çaremiz kalmaz bu da eğer en basitinden türkiyeyi örnek alırsak bir hayal bu insaların kendi kendine hüküm verdiğini ve din gibi bi olgunun olmadığını varsalım, hayal gücünüze kalmış bence hiç iç açıcı bi senaryo olmaz.diğer taraftan bilim kendisiyle çelişki içinde deil mi elbetteki öyle einstain nın teorilerini leaplace çürütmedimi yada hessenberg bu bilim adamları bile tanrının varlığını bi şekilde kabullendi.düşünen insan beyni kendinde bulucaktır yaratıcsını bilimin deneyleri bile ancak deney ortamın katidir ve buda tartışılır hepsi birer teoridir.siz eğer bizim tanrı vardır teorimizi bilimle çürütme yolunda iseniz yanlış bakış açısındasınız inanç maneviyattır ve metafizik bilim dahi dilinin tutulduğu bi alandır her şey belli bi sistem üzerine kuruldu bing bang oldu iki eşli canlılar meydana geldi sence bunlarda mükkemmel bi döngü deillermi rastgele olamıyacak kadar her şeyin bi açıklamısı var olduğunu savunuyorsanız sorum şu neden?neden durup duruken büyük patlama oldu?neden dünyada canlı var oldu?ve bu canlılar tuttu evrim geçire geçire insan oldu?neden insan oğlu evrimine devam etmedi neden durdu?

    • fingolif said

      bak kardeşim,

      ben uyanalı yaklaşık 6 sene oluyor.

      yani 6 senedir ne yapmamı söyleyecek birisi yok. dua ettiğim birisi yok. yardım istediğim birisi yok.

      pratikte adam öldürebilirim, hırsızlık yapabilirim, yoldan geçen her hangi birine tecavüz edebilirim. bunlar benim için günah yada cehenneme gitme sebebi değil. fakat hiç birini yapmadım. neden? aksine dönüp baktığımda, objektif bir bakış açısıyla çoğu müslümandan daha ahlaklı yaşadığımı görüyorum. yalan söylemiyorum mesela, çünkü güvenmek ve güvenilmek istiyorum. ayrıca vicdan’ım kendi değer yargılarıma ters bir şey yaptığımda beni uyarıyor.

      şimdi sıkı dur. durdun mu? geliyor.. para yardımıda yapıyorum çevreme imkanlarım dahilinde. niye? sevap kazanmadığımı biliyorum. farz olmadığını biliyorum. niye para vereyim ki muhtaç insanlara? çünkü mutlu oluyorum. mutlu ettiğim zamanlarda bende mutlu oluyorum. kendim için yapıyorum, karşımdaki insanı insan olduğu için sevdiğimden yapıyorum. sevap olduğu için değil.

      yani dinler olmasa ortalığa sandığın gibi kaos hakim olmaz. kim bilir belkide çok daha iyi bir sistem gelir. zira sömürülerin çoğu din üzerinden yapılıyor.

      • fingolif said

        şunuda eklemek isterim ki;

        evrim durmadı. hala türler evriliyor. fakat bu uzun süreç. tek hücreli canlıların evrilmesinde bile 1-2 milyar yıldan bahsediliyor. çok hücreli canlılarda her ne kadarda çabuk olsa bu evrim süreci yinede bizim görebileceğimiz kadar kısa olmayacak. kısalsın kısalsın 1 milyardan 1000 yıla düşsün. tarih bile yaklaşık 3000 yıllık. modern hayat dediğimiz koşullar bile son 200 yılda oluştu. resmin tamamını görün.

  57. simon58 said

    Sayin Site Sahibi ve Sahibileri

    Sizi Islam hakinda verdiginiz bilgilerden dolayi kutlar ve tesekürlerimi sunarim. Sagolun varolun..
    Bu ve buna benzer Siteler herzaman demokratik ve özgür fikirlere acik. Bütün dinci sitelerde yazdigim yorumlari yayinlamadilar. Acaba neden ?
    Esen kalin

  58. misli5 said

    Kuran ayetlerindeki çelişkileri ortaya koyduğunuzda hemen hepsinden aynı savunma geliyor,ayetin gerçek içeriğine değil hangi önemli olayla ilintili olarak geldiğine bak,her önemli bir olayın veya sorunun ardından bu sorunu çözmek için ayetlerin geldiğini söylüyorlar.Peki, muhammed öleli 1400 sene oldu,insanlık sorunları için 1400 senedir vahiy getiren bir peygamberden yoksun.allah niye bu kadar süredir insanı sorunları için vahiy göndermekten mahrum kılıyor.bana kalırsa peygamberin ömrünü uzatıp vahiylerine devam etmaliydi,yada hemen acele yeni bir peygamber göndermeliydi vahiyler için.Başka bir yaklaşım var kuran niye 23 yılda taksit taksit gönderidi.Cevap hazır ozamanlarda araplar cahildi,okuma yazma bilen çok azdı,allahta kafaları çok karışmasın diye,sindire sindire anlasınlar diye kuranı 23 yılda indirdi.Muhammed öldü kuran bitti,ama insanların sorunları 1400 senedir bitmedi.Bu haksızlık değilmi,1400 senedir ayetsiz kaldık,nasıl çözeceğiz ayetsiz sorunlarımızı?.Ya peygamber niteliği olan birisini bulamadı yada bana kalırsa allah hepsini toptan harun yahyanın lüks kuşe kağıda basılı kitabı gibi(daha azı allaha yakışmaz) pat diye önümüze koyacak.

  59. misli5 said

    Ha birde şu var,yaradılış denilen ensest ilişkilerden oluşmuş yaratıklar hiç düşündünüzmü zenciler size benziyormu?,kuzey avrupanın uzun boylu sarışınları size benziyormu?.Onlar yoksa insan değillermi veya onlarında ayrı birer ademle havvasımı var.

  60. gallenblase said

    Benim en cok sinirimi bozan, baska forumlarda veya dinci bir insana kuranla ilgili hic birsey soramiyorsun veya fikrini söylüyemiyorsun, insan korkuyor birsey söylemeye, cünkü bunlar inanclari icin, insani arkadan vururlar, yeterki kurani kötülemiyelim, bu sayfa acilinca ne kadar da degisik düsünen veya inanmiyan insanlarimizinda oldugu görülüyor, ama onlarda eminim, disarda ben inanmiyorum demeyi iki kere düsünüpte söyleyenlerdir. Forumda kardesim birkere sormustu, kurana göre inanmiyalnlar cehenneme girecek, ya onlarin inandiklari dogruysa bizimkisi yanlissa buna benzer bir soru sordu, cünkü hiristiyanlara göre onlarinkisi dogru. Kardesime her türlü küfür yagdi, kimse düzgün bir sekilde cevap yazmadi. Dine inanan insanlar herzaman dinine laf gelince küfürle karsilik verdi, buda gösteriyorki, dinciler, ne kadar geri kaldiklarini, ve düzgün bir dialog bile kuramadiklarini, neden biz küfürle cevaplar vermiyoruz sorulara?, cünkü mantiklar düsünüp cevap ariyoruz.

  61. zfrkrblt said

    Ben hristiyan inanışlı biri olarak şunu söyleyebilirim.Tamam ben cahilim siz akıllısınız ben paganizmden gelen iktibas bir inanışı yaşıyorum siz ise çok uyanık bilgili akıllı ve zekisiniz bu tip şeylere gelmiyorsunuz :)))Bir deyiş vardı aslında matematiksel bişey eğer bir tanrı yoksa ne siz bişey kazanacaksınız yada kaybedeceksiniz nede biz,ama eğer tanrı varsa siz kaybedeceksiniz biz ise kazanacağız.Buyrun size bilim:)) ayrıca deistler belki kafaları karıştırılıyor veya duygusal sapmalar yaşayıp deist durumuna düşebiliyorlar fakat ateistler entellektüelliklerini arttırmak uğruna kendilerini tanrılaştırıp tüm gizemiçözdüklerini sanıp sözüm ona olağanüstü bir genişliktede düşünüp o evrimin vs… gibi şeylerin ötesini yani nedensizliğin ardındaki hiçliği nasıl görebiliyorlar.Tanrı size acısın çünkü kendi hiçliğinizde kaybolup gideceksiniz…

  62. mokgobja said

    EY TÜRK titre ve kendine gel.. yazar Orhun anıtlarında..
    Bizim mallar… arab çamurunda boğulmaya daha meraklı. Çalışıp ülkelerine faydalı olacaklarına ilim öğreneceklerine 1500 yıl önce yazılan masal kitabına göre hayat yaşamaya çalışıyorlar.Burdaki safsatalar yüzünden insanlara sosyal hayatta mahalle baskısı yapıyorlar. Bir de dinimizi yaşamıyoruz diye vızzıklıyolar. Beter olun. Cahillerle yaptığım bütün tartışmaları kaybettim der bir söz..Daha şimdiden masal dünyasına kanıp 5 vakit öbür tarafı düşünüyorlar. Yahu biz biliyoruz sizin ne mal olduğunuzu.İnandığınız varlık dediğiniz kadar ulu ise o hayli hayli biliyordur o yüzden boşuna kasmayın kendinizi de kandırmayın kafa da ütülemeyin. Sorun topraklarımızda iyot ve fosfor eksikliğidir. Bu ülkenin bilim ,teknoloji devriminin önündeki engel örümcek kafalılardır.

  63. dooost said

    bu sitenin ataistlerin bile oldugunu sanmıyom burda artnıyet var guneş balçıkla sıvanıyor bunlara mevlananın sozuyle cevap veririm kopeklerin dudakları deydi diye deniz kirlenmez ingiliz corcıl bile biz cannak kalede turklerle deil allahla savastık ve kaybettık demis sen kızları diri diri gomen bir kavme ınacınız yanlıs putlara tapıyosunuz hak dın islama gelin de bakalım yasaya bılecenmı hemde bunu tek basına soyluyor ve ılk karsı gelenlerden biride oz amcası ebu lehebdir keza cok sevdigi ve peygamberimize buyuk yardımları olan amcası ebu talıpte ınandıgını soylemedi demekıı kabıle rant durumu deil artı okuma yazma bilmiyodu baska dınlerden okuyupta yazamaz bende dıyorumkı butun filozoflar nobel odulu docentler bır araya gellsın bir kıtap yazsınlar bu kıtap allah tarafından geldi desınler bakayım kackısıyı kac sene ınandıra bılecekler artı peygamberımızın peygamberlık gelmeden oncekı lakabı emındı guvenılır ınsan bu herkez tarafındanda kabul edılıyodu peygamberımıze baskanlık sundular gel dedıler en guzel kızları sana verelım bazımızada baskan ol dedıler odaha en baslarda cıle cekerken devlet bıle kurmamısken dedıkı gunesı sa omuzuma ayı sol omuzuma koysanız ben bu davadan vaz gecmem demkı baskan oma gıbı bır hedefı veya guzel kız alma gıbı bır hedfte olmadıgı aşikarkar simdi inanmadıgı degerlerle lakayıtce alay eden ama kalbının derinliklerinde allaha ınanıpta ınamaya korkan ınsan toplulugu burda atıp tutacagınıza bir kitap siz getırınde insanlar size ınansın zalimler fasıklar ıstemesede allahın vadi var nurunu tamamlıcak ve bunun en buyuk delili 1400 sene gecmesıne ragmen ıslam tazeligini koruyor urasmayın ayagınız kayar dusersınız gunesi balcıkla sıvıyamazsınız kisinin degeri aradıgı seyın degeri kadardır neyi nasıl aradıgınıza dıkat edın bazı seyler akılla ıfade edılmemesı onun olmamasını gostermez mesela bır kuş türü sanıyede kanadını ellikere cırpıyor bunu akılla anlatamazsın ısgın sanıyedekı hıznı akılla anlatamazsın ama bunlar var artık uyanın veya uyanmaya az bı caba gosterın uayandırılacaksınızdır zaten biz biz ecdadımıza bakalım hatasıyla kotusuyle onlar bızım ecdadımız stallini torunları dusunsun diktator stallini

  64. eternaljustice said

    şu gerçeği asla unutmayalıml
    medeniyet , çağa ayak uyduramalanları çiğner atar….Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi
    …bir zamlanlmar şerefsiz aşşağılık talmancı katliamcı tecavüzcü araplar vardı.. yaktılar yıktılar ataşte canlı canlı yaktılar kadınlarını lekelediler talan ettiler vee gittiler
    …sonraki dönem selçuklu ve osmanlı geldi ..öylme olmaz böyle olur …dediler kan vahşet dehşet akın ettiler.. akın ne demek akın.. akıncılık ne demek… şerefsiz arabın çalıntı dinine(adı islammı neyse) mensup olmayanları katletmek kesmek mallarını kadınları lekelemek …yine öyle olmaz arap.. bak bende 200-300 adet cariyem var..oohhhh dediler…. vee tüm dünyanın nefret ettiği iğrendi bi cahil aşşağılık lanetli yobaz olarak gittiler….
    …sonra sarışın dev adam geldi.. sıfırdan harika çağ atlamış , batıda dahi olmayan ileri görüşlü haklarla medeniyetle donatılmış ülke kurdu….ama maalesef kendisininde dediği gibi…’birgün beni linç eder bu insanlar..” sözü gerçek oldu…bugün ordunun ve bir iki kurumun diktası olmasın 3 ayda şeriat devleti kurarlar bu ülkede..
    …şimdi ileri bir tarihe gideliml…
    yıl…2020
    salyalı fetoş ülkede şeriat devleti kurmuş.. peygamberi gibi yiyor içiyor 9 yaşındaki kızlara tecavüz ediyor.. binlerce kadına tecavüz ediyor peygamberi gibi….gördügü tüm kadınlara tecavüz ediyor osmanlı padişahları gibi …..
    yıl…2040
    amerika va batı şeriat bok kuyusunu yuvarladıkları ülkeye sevr anlaşmasını imzalatmış, parçalanmış yunan ermeni kürt rus rum paylaşmıştır…
    ….haaa .. fetoş ve ekibimi… zaman gazetesinde hüseyin üzmezle başyazarlık yapıyor hüseyin üzmezde küçük kızların namahrem yerlerini yalıyor dermişim…..))))))

    • sedat76 said

      DERMİŞİM LE YERMİŞİMLE OLMUYOR BU İŞLER TORUNUM SEN KAHİNMİSİNKİ GELECEKTEN HABER EDİYORSUN BENCE SEN HİÇ BİR HALT DEİLSİN SADECE ÇOK ŞEY BİLDİĞİNİ ZANNEDİP ASLINDA HİÇ BİR BOK BİLMEYEN SADECE VE SADECE VARSAYIMLARLA KONUŞAN Bİ ZAVALLISIN DÜŞÜNCELERİNDE SENİN GİBİ ÇÜRÜK VE FAYDASIZ İLK ÖNCE SENİN ŞU BOŞ KAFANA ŞUNU YERLEŞTİRELİM İSLAMİYET TÜM İNSANLIĞA İNMİŞ BİR DİNDİR BU DİNİ SADECE ARAPLARLA BİRLİKTE ANMAK SADECE ARAPLARA AİT OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK AHMAKLIKTIR ARAPLAR YANLIŞ ŞEYLER YAPIYOR OLABİLİR BE EY GERİZEKALI ŞİMDİ SANA SORUYORUM ARAP YANLIŞ YAPIYOR DİYE BUNU NEDEN BÜTÜN İSLAMİYETE MAL EDİYORSUN İSRAİLLİLER ARAP DEİLMİ? ARAP EEE AMA MÜSLÜMAN DEİLLER AMA ZULÜMDE ÜZERLERİNE YOK BUNLARI KAFANA SOK VE AYRICA EĞER HÜSEYİN ÜZMEZ ÖYLE BİR ŞEY YAPMIŞSA İSLAM ÖYLELERİNİDE LANETLİYOR MERAK ETME.AYRICA OSMANLI ŞU ANDAKİ SENİN GİBİ ŞEREFSİZLERİDE İÇİNDE BARINDIRAN BU ÜLKENİN ŞEREFLİ TARİHİDİR ONLAR SAYESİNDE VARSIN BUNUDA UTUMA.

  65. sstigmata said

    http://www.simetrikkitap.com/
    Çelişki olduğunu düşünenler için bir antitez . Buradan incelerseniz sanırım biraz olsun faydalanırsınız . Kuran da çelişki yoktur . Çelişki bizde sadece . Kuranda ki çelişkileri aramak yerine çelişkili dir diyenlerin kendi çelişkilerini aramalarını salık veriyorum . Hayırlar olsun .

Yorum bırakın